True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Lm
廢到
搞咗幾個月都搞唔掂
睇黎都要等二代
之前用noble falcon跌咗一邊,想問下如果想買對新既做gym用,主要想聲好同唔易跌,anc無都冇所謂既大家會推邊款? 本身睇中咗bose qc但見有巴打話samsung bud pro其實唔比佢差
rha truecontrol anc 點睇
咁佢應該唔知唔送都大把人買佢電話
500蚊筆直最好係邊隻
之前問85T 收音個位巴打, 我試左無野, 2邊錄音個WAVE 一樣
其實聲好真係好主觀
不過如果你用開Falcon Pro, bud pro個調音應該唔啱你
bose會過濛

比較貼近會係mtw2, 都係v shape調音,不過mild啲,三頻過渡會較圓潤

唔急可等Falcon Pro
好多BUG~頂唔順
試吓問客服話攪唔掂不如退款
咩都冇講就話可以退啱啱收到UPS退貨指示
iPhone Bluetooth 得AAC
靚聲d既Wireless bud/headphone 係咪都唔駛諗
aptx vs aac其實冇差超級多
但AAC 得360真係太差...
數字遊戲,實際上隻藍牙推力大極有限,code影響根本冇咁大,尤其係街聽加埋ANC又有D影響,我用mtw2都係照連iphone,話完全冇影響就呃你,但係街聽一陣果少少就由佢啦..
buds+
我覺得iPhone聽歌啲聲好薄...而且三頻延伸唔夠...買得高階耳機都係為咗聽歌音質可以好啲啫
咁其實我覺得某程度上你藍牙唔夠聽啦,我就俾個方便打敗,D JER仔同有線都賣左LU
fender tour同melomania touch大家點睇
認真問一問
想要隻anc耳機 但我日常會做運動 gym 跑步
bose qc同85T
應唔應該入手好
我而家用緊falcon
誠哥打嚟問有冇興趣cancel張單退返錢, 我未覆
想問sol republic有無人睇過
mobile01有報告,唔多得
幾時先有noble pro 之前對noble跌左一邊,一直未買番
same吖巴打,搞到有d想買2手頂住先
falcon 通話本身都麻麻 之前搭車聽電話好多時都拎主要connect果邊落黎當mic咁用 但聲真係好好
我諗住平買對buds live 應付住通話需要先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞