True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
buds live通話真係幾好
不過聲唔得
同falcon比
buds live明顯音場唔夠之餘啲聲好散 好蒙咁
我之前都係壞咗falcon,後來上網睇過比較,最後入咗nuarl n6 mini,兩隻風格幾似
想問下sennheiser mtw 同第2代有咩大分別睇唔明blog個d
配戴感
ANC
電量
配戴感係指咩 大粒同細粒?
1代有少少頂耳
2代舒服咗
Kef個隻出完冇人理
想睇下開箱都冇
加個軟膠會唔會改善到
人人耳型都唔同
出去試戴幫到你
明白 但而家買1代會唔會好笨實
會啦
1代有走電問題
反而想睇多DMelomania Touch評價
d youtuber一味話個app 正,聲好正英國聲
差成千之前跌左個airpod2 買pro又想等2代
我都係mtw2 由Samsung轉iphone
好老實係屋企聽係好大分別 我一聽就覺得差好遠 冇咗好多detail 我本身聽覺已經唔算太敏感既人黎
不過你話出到街係咪好大分別 又可以接受既 呀唔係 應該係唯有接受囉
ps強迫症表示有啲難受
2K既product衰8到咁
想要輕身ANC除左Libratone track air有冇其他推介
iPhone 係咪死局黎
定係真係買翻mtw2好...
po翻篇中文news先

https://www.cool3c.com/article/160142

根據日本 Yamaha 的說法,由於 TW-EA5 與 TW-EA7 的充電盒設計不良,導致把耳機放入充電盒無法進行充電,不過由於不會因此產生如充電起火等安全性問題,故如果手邊產品充電狀況正常不一定需要進行招回,而其他 Yamaha 真無線產品並無相似的異常情況。

選擇退款意味著 Yamaha 直接放棄為充電盒機構進行除錯設計,可以預期的是這兩款耳機的充電盒結構與其它 Yamaha 真無線耳機位有共用的情況,與其重新設計或調整模具結構,直接停產效率更好;不過以當前真無線耳機產品的汰舊換新速度,若後續產品設計沒有問題,確實 Yamaha 選擇直接放棄這兩款產品投入新品開發與銷售更為實際。
有無試過bose qc earbuds同buds pro?
我覺得如果堅持用iPhone嘅話就接受現實用返airpod pro算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞