True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我覺得呢2隻你都好可以考慮, 然後你講嗰2隻都唔錯.
已買bose qc
mtw2同buds pro都屬於雜食同無乜點伏
Mtw2好肯定唔係雜食
同埋sennheiser賣緊消費電子部,唔知會唔會影響未來嘅軟件update
buds pro 唯一個伏位係ios冇app用
你覺得mtw2食唔到咩類型嘅歌?
Pop music人聲唔得啦,人聲段凹左成4db
就算係之前啲po用緊嘅用家都普遍認同mtw2比較專食orch,更新完人聲好左啲但都唔會係強項黎
明白, 咁巴打有無雜食嘅推介?
聽感上應該係mw07+同buds pro雜食啲
E8比較尖,sony bass太重手 bose都係唔多掂
個人覺得最好係devialet gemini 可惜
proximity sensor 係咩黎唔好意思
Cx400 美森幾抵屌下
想問nuarl n6mini nt110 同nt01a 邊隻冇咁易甩同戴得舒服?想攞嚟跑步
同埋邊到有試聽?thx
未聽過mw07+,但睇soundguys測試數據話同mw07go差唔多,我睇落條curve點都無mtw2咁 係高頻會尖啲但都唔夠e8咁尖
佢係近接感測器,用於smart pause功能,你當係除耳機會自己停音樂
明白
木耳bose點樣唔掂
玩左兩星期Te bd21j pnk滿意到完全冇野講
個盒成個質感比第一代正好多
多左環境咪
可以放係盒入面禁兩下就可以轉pair另一個device
玩EQ魔改又正
最正都係個盒更大 可以放到正常size既耳膠
佢中頻人聲段凹少少(本身唔算致命)但問題在銜接段,bass boost得黎收尾唔smooth,放大左bass- vocal呢個過渡段嘅差距;
另一方面1k hz打後樂器段主音又離奇凸起,左右夾擊人聲得黎樂器音染比較多,尤其係敲擊樂
比起以前嘅bose黎講算有進步,但唔會係好個批。
想問你係聽得出,自己分析到咁多定係聽到個大概分別,加上網睇分析先up到咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞