True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你不如講下你聽咩類型嘅歌多
原裝舊膠就算用最大都封唔實耳道
今日都係決定將Devialet Gemini 退回😞,聲底其實係鍾意既,可惜其它問題又解決唔到..........唉!
退錢....???
本身用緊 samsung s10+ ,如果依家買buds+ 係咪有d傻仔呀?木耳,無乜要求,只係唔想成日斷線
手機廠始終工業設計真係勁過hifi廠唔少,rssi(藍牙強度)兩回事黎,而家呢個價錢值得去馬,佢個codec對比aac同aptx都有抗斷線優勢
可申請退錢
個人嚟講,如果無咩極致要求,七百機蚊嘅Buds+係幾抵玩,音質唔太差,極少會窒,電量好,呢三樣嘢都交足功課,加埋依家個價就更抵玩。
用開三叔機可以較埋adapt sound,調音更配合你聽覺,音質會再有提升。
Around $1000 budget
冇咩要求,唔斷線聽下歌
WF-XB700 買唔買得過?
紅535? 人聲向
試返最出名果幾隻吧

有無大大用過依類 true wireless 轉頭
小弟未買過藍芽耳機,想問下呢對有冇話有咩大問題? 見格價網都係700幾800蚊
想問Bose qc buds係咪iOS無app用
其實大家用devialet有咩問題
我so far用落除左單邊麻煩啲之外冇咩問題
同埋我都甚少單邊用
想知大家咩環境
1.右邊耳機經常顯示不夠電,無法使用。
2.當連接電話/player後經常disconnect.
3.當每次連接過電話/player後,隔日再連接時就不成功,必須要整個耳機回復原廠設定才可以連接。
第一個問題我一開始都有 用左個零禮拜之後就冇乜事
2 3我都唔覺有 巴打係用幾個device定點
我9成時間連手機 好間中先連desktop
不過連desktop個connection同delay都強差人意
唔知係部desktop舊定隻耳機問題
想問buds+係咩黎?
想問除咗AirPod系列,邊隻耳機連iPhone最穩定
三星
其實最常發生係入盒唔識斷線, 要再開合多次
但就算電話見無咗藍牙Icon, 但都唔一定斷線叉電
係褲袋, 唔小心快速開合蓋, 又唔識斷線, 用晒啲電
中過幾次無電bug
有時唔識連接要Reset部機

無電係非常之麻煩~
問官方冇Firmware解決不如退款
官方又唔答直接send退款步驟
直接退算
Bose music
雖然我用落ok
不過完全明你點解退
官方個reply咁樣 我開心使用中都要再諗諗
點解b&o唔出anc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞