True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我係睇數據同睇article,有記載人聲同各種樂器係咩frequency,咁你過渡嘅gradient唔smooth咪會咁,auditory masking 低頻蓋高頻係正常
屌你老母Libratone QC差撚到呢
啱啱買咗air +2 ,粒電可以由70% drop to zero
跟住換過隻新既俾我,一開降噪Mode就有雜音
個環境音做得好唔好?
環境咪收音?開左會將原本播緊既音量降到30%
再去收音
感覺會有d奇怪聲會突然凸顯左出黎
Eg 腳步聲
OO...可惜呀,我有時要開住環境聲聽野
咁慘中咗獎
Btw 有無更新firmware?
E8 較咗eq 係好好聲,唔尖
教eq另計啦 有啲人會好抗拒eq雖然我係eq派
兩隻都有
啱啱再換咗隻新既終於冇咩事
今日有冇人搭巴士漏低左airpods
我比左司機拎上台
本人要detail就quote我
kef mu3 有無評價
筆直1000 想買對true wireless 比老母

講到電話 戴得舒服就得

見佢係街市雜牌檔買左對100蚊唔知咩無線耳機就好怕佢用用下爆炸

有冇巴打比d建議孝子
去dcfever收buds+贈品
底噪..........
香港出左行貨?
用過B&O e8 1同2
兩隻都係用兩年左右粒電就收皮
正常損耗
三叔s20+用家
用左buds+一排唔小心入水 左邊冇左聲
宜家個buds pro值唔值得入手?同buds+比最大分別係咩
buds pro值得入,而且宜家仲防水達IPX7
差唔多,鋰電池一年少一半
續航同音質有啲唔同,功能性好左,同埋ipx7
邊到有得試bud pro?
仲考慮緊xm3 同cx400bt

有咩建議
兩隻揀我我會建議cx400
Xm3應該就出xm4 所以唔建議買住
買咗BOSE QC BUDS 一個月倒,想問吓各位用緊呢個型號嘅師兄,佢嘅通話質素係咪可以用”shit”嚟形容?定其實我嗰對係有問題?

喺地鐵站或者有多少少噪音嘅地方,通話時對方基本上係聽唔到我講嘢...喺WhatsApp用錄音去打字又係完全唔知我講緊乜亂咁打啲字出嚟

之前用開佢嘅sound sports free 通話完全冇問題,
WhatsApp錄音打字都起碼中八成。。。。。。
如果仲係保養期內有無得搞 算唔算係損壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞