True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
可能好似AVIOT隻D01M咁係所謂既自家ANC
隻bd21j右耳開始有電流聲了
見到MOMENTUM True Wireless 2 水貨1400近排跌壞咗第一代想買了
兩隻都有
你問我 我鍾意MW07 plus既聲多D
戴落穩陣就一定MW07plus 因為有耳翼
但如果耳仔本身細既戴得耐可能會痛
因為MW07 plus比較大粒
如果你係想用D塞住塞實隻耳仔既 就揀番mtw2
Mtw2 用comply grip pro 會唔會隔音啲?用膠唔係好隔,用咗綿會唔會好懵
兩隻都好聲,睇吓你鐘意咩聲
仆佢個街
啲電流聲愈黎愈勁
有無得整?
等xm4
兩個Brand啲聲都唔同取向邊有得比
同埋點解會拎廢同無ANC嚟比,有點睇都好過無啦
但去試
個anc有啲流
65t 75t 全部都唔跌價,咩原因企得咁硬
想要耳機盒細,又有anc既耳機,有咩推介
QCC5系自帶既ANC期望唔駛太高 只係叫有好過冇
https://www.amazon.com/dp/B0863JBK5Q/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_HQKY5NDPJ33THKEFBFR1

有冇人買用過呢隻
texhnics true ,EAH-AZ70w

啱啱見佢特價, 仲手痕買左
邊隻降燥勁又有aptx 介紹?
Senn. 比較三頻平均,低音下潛唔錯但冇Sony嗰種低音咁硬,我都唔識點形容
人聲相對冇咁突出,樂器音場個包圍感係佢地比較出名嘅調音

E8就相反,人聲出,Overall音色都唔差

結論:冇得比,自己去試聽
aviot......qc真係好差,垃圾級
你呢個條件我覺得暫時係冇一隻符合到

降燥勁既暫時數落都係XM3/BOSE QC 兩隻都係自家晶片唔會有APTX
越新越差
當年D01B同D01D我反而去到而家仲正常用到冇事
人在外國,想買mtw2但特價咗都要成2400hkd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞