我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(9)

1001 回覆
12 Like 55 Dislike
個客蝕4K邊度黎??咩叫蝕4K?張卡如果1,2,3,4,5個月後都無貨呢??而家個4K 係咪補返1,2,3,4,5個月個time cost

但而家法奧賭輸再用啲不良手法輸變贏
法奧而家拎槍逼個客?你問吓而家邊間訂SUPRIM或者之前D客訂SUPRIM有確實返貨時間?個客自己係咪自己權衡係咪照跟CONTRACT定轉?
重點係法奧本身張gundam比客都係要跟砌機,點樣唔係apple to apple
16-17 k可以拎去計個客「賺」到嘅錢,但計你條數時又要用18k計,啲(走)狗得四隻腳指數學差啲唔怪你

重點法奧honour舊單係蝕 2k ,而家踢個客轉走係賺1k +賣咗張suprim 新單profit
成個操作由-2 k to +1k +(estimate 你suprim新單「又」派錢比客賺得1k),成個portfolio賺咗咗4K

個事主講完啲走狗轉風向突然消失後好明顯後 突然又撲返出嚟想收返個自然尾 啲錢留返去honour舊單買goodwill好過養呢啲低級打手啦
等完無咪退訂囉 人地話okay 不過法奧無呢個option
個客補乜撚嘢time cost? 佢本身嘅成本係訂單價+ time cost 諗好點講再出post啦

法奧咁都唔同你劃清界線同叫人block你 好難令人相信唔係官方打手
<重點係法奧本身張gundam比客都係要跟砌機>
而家呢個客跟砌機?18k係飛馬係有現貨可以唔跟砌機
你智力係咪有問題?

<成個操作由-2 k to +1k +(estimate 你suprim新單「又」派錢比客賺得1k),成個portfolio賺咗咗4K
>跟街價賺既錢你唔計埋?唔可以跟飛馬價?
甚至跟飛馬個玩法隨時退但唔LOCK價?唔係有賺就唔係贏,你自己計吓個profit rate同出邊差幾遠

同埋事主再出現我係咪有回佢?收皮啦
蝕4K邊度黎?笑死人咩
學你話,佢而家咪就係比4K,唔洗再等卡,而家咪淨係3個月TIME COST,唔比呢個4K,係咪要一直等呀?TIME COST咪一直增加囉
飛馬完未
而家你係飛馬定法奧呀
而家講緊法奧自己個操作由蝕變賺,所有中間嘅成本轉界曬比個客
事主而家唔係飛馬訂咩 關馬飛咩撚事eBay 3080現貨22k添咁又點?

答我啦 而家係飛馬轉個客張單定法奧轉個客張單? 個客去飛馬買定法奧買
成件事講緊法奧搵個客笨,法奧點操作關飛馬咩撚事呢?定其實法奧由飛馬直資持有,而且你知道?咁樣咪有關係囉

個事主用jumbo 8k單2k任退訂派埋貨去比較 你又唔提嘅你點睇藍店成個package到honour張單唔撚鳩個客呢點? 法奧有咩優勝過佢之處

我好亂呀 油耳幾時會親自出來解話個操佢主要係想幫個客定減自己成本

你又唔係油耳本人或者佢啲員工,點解次次呢啲解唔通嘅嘢佢唔親身clarify 要由你出嚟講啲唔關事嘅嘢嘅 油耳點睇呢位仁兄嘅睇法
應該現實friend嚟
有俾啲非金錢嘅著數俾佢地
制申發夢聽返嚟
條柒而家喺法奧忙緊執貨定選緊卡 點解唔出嚟回應嘅

召喚油耳澄清與 柒頭叉燒係咩關係 點解唔頭post白紙黑字寫明同叫人block 佢?
定係真心認同佢發狂咁對屌有意見嘅客/人??
法奧搵個客笨?
你唔比較其他地方點賣?你自己夠講TERMINAL啦
terminal賣緊淨卡??個客係買淨卡?
咁法奧同飛馬咪就係APPLE TO APPLE 都係淨卡有現貨
<而家講緊法奧自己個操作由蝕變賺>但個profit rate呢傻閪?法奧跟係咪可以賺多好多?

<個事主用jumbo 8k單2k任退訂派埋貨去比較 你又唔提嘅>
咁佢做咩唔去JUMBO買?你都ON99
個客玩唔起就唔好買啦
做咩野要ACCEPT
睇唔撚到??
定係唔敢回呀??

其實gundam 版3 月頭仲係標價9999
之後先改11999
忙緊幫你老母執骨
係睇唔起你班柒頭顛倒是非
我唔係佢個度返工你直播食屎?
個問題咪就係明明事主1月頭已經訂左卡
去到最後都仲可以貴過d人3月頭買gundam囉
你po呢張圖我反而更加覺得事主慘
咁又唔可以咁比既, 3月已經乜撚卡都要砌機先俾買
如果你地要block佢既 我唔可能會有意見

我唔係admin 我唔會幫到你控制到

你可以自己block左佢

相反 佢都可以同樣block左你地

呢d係你地既言論自由同權利

我唔會去控制都控制唔到你地講咩 不論佢定係你地

我自己都係無奈 我本身開個post冇諗過長期開戰
而家買緊係要捱貴卡啦
但係事主個case一月頭已經訂左丫嘛
仲可以單卡買到?
問過唔俾訂
但而家大家討論緊佢代表你去屌客你又無意見喎
你開「你問我答」,但結果啲client feedback就唔覆,由啲唔係你員工嘅人去用異常了解法奧情況嘅「nobody」去代你答又亂屌人,你竟然唔clarify

咁樣大家都會assume你係stand with 佢地咁樣指鹿為馬式屌客啦?

求個明白啫 反正我無機會同你買嘢,大家知道你屬意就好
所以事主咪講比法奧搵佢笨柒囉 最慘佢都無屌過油耳,仲要比啲打手迫佢多謝法奧派錢同屌爆老母

油耳到呢刻都無回應轉單個動機為幫客定cut cost
,同點解唔比返舊底gundam價比呢批客
油耳唔公開咁同你條垃圾劃清界線 同置頂叫人block 柒你嘅話,我諗佢食屎都唔掂
痴撚線
明明係個客屌人先
無啦啦抵人個頭
變咗係我屌佢
其實你係唔係同行派黎倒悠二米
不割席
你收皮啦
我晚上時間再回覆返個問題

我想做完手頭上既野先

唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞