我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(9)

1001 回覆
12 Like 55 Dislike
其實我上面我有已經同個位巴打道左歉
油耳我唔係想挑你骨, 不過你只係同左另一位巴打道歉, 你係完全無直接覆過我既.

而且比起道歉, 我覺得今次個處理手法同埋惡意打手既問題更大.
我知做生意無人想蝕本, 都知你良心店永遠賣比市價平, 不過我就係咁岩受惠唔到仲要輸錢輸時間, 合約精神樣野唔多講, 好多巴打睇唔過眼都講左今次轉單事件最大既動機都係想用低成本方法去減低舊單處理成本多過想幫客快手拎到卡("派錢").
而最差既地方係打手唔係咁用既, 打手幫你唱好宣傳無人會點反感, 但而家咁樣用絕對係破壞你自己商譽多過任何野

本身我都諗係咪行家派人去做臭你個名先咁撚顛咁樣屌客引戰, 不過我見到個post的人開始一致屌鳩個幾個on9後, 風向大轉後佢地即時潛曬水無再出黎戰狼搵架嘈. 其實幾明顯係收到order唔好再出黎"護航"或者係出醜, 最小我而家100%覺得佢地係你店既打手.

我只係一個買一張卡既新閪客, 知道對你無咩影響. 不過我以前用開jumbo同se都未出過咁既事, 早兩年都有礦潮時呢兩間人稱藍店/黑店都無做過咁既事, 以後都唔會再信連登仔講的咩黃店, 好撚失望, 都唔會再曬時間同你的staff係度嘈的指鹿為馬既pt,叫佢地早的休息聽日鋤dee精神的.

另外非常多謝咁多位見義勇為既巴打幫手抱不平覺得人間有愛
其實 我真係想講句 我都一直講左好多次

佢唔係我打手 不論你信唔信都好

個個人一直都俾左你地標記左係我打手

好耐之前已經俾你地標記左

如果佢真係我打手 如果佢一早俾咁多人標記左

我會唔會再叫返佢幫我手

另外如果有跟開我咁多年既人 會留意到我基本上全部都會係我自己黎回覆

其他人既言論 我控制唔到

同埋我都唔需要打手幫忙

至於有巴打幫我口既 鬧我既 我都會多謝 但我希望盡量唔好攻擊對方

客氣討論我覺得係最好
我唔知我應該由邊到開始回覆好

因為我阻止唔到
放心啦,你見班垃圾上次比硬件台巴打屌到潛水你就知佢地幾on9啦,叫佢地出去嘈又唔敢,其實你係出面出po咪好,呢度盞比人圍,以後要小心d起下底先消費啦
上次係邊個post?
由高登 唔講利益, 到轉為商人開始

你覺唔覺得D LIST 變左質

有人keep到單喎
成班垃圾負評
出黎講2句?
收皮啦傻閪
屌你嘅時候縮喺人哋後面
個問題係一早訂貨之前講明咗冇得退同埋唔知貨期,自己都要去訂,個風險係咪應該自己承受返?而家係額外比多一個選項佢咁佢,其實佢係可以唔接受繼續等,上面亦有其他巴打話佢都係繼續等。
冇話佢冇損失,只不過同佢講呢個價錢對比起出邊個價錢係平係抵

如果佢繼續等嘅話張卡,幾個月之後先有貨,但可以8k買到,咁佢係賺咗定蝕咗?
佢緊係唔會迫,但唔退訂又唔入貨/一直無貨都夠玩死個客啦

咁無迫個客有咩問題?法奧係咪講好會退訂金?又俾咗貨期啲客?
最近想砌機,法奧啲嘢係咪仲貴過terminalhk?
賺少咗咁多都叫冇誠意笑撚死佢大不了可以繼續等,張卡之後賣炒價cover有突啦傻閪
想問我錯係邊?
法奧都真係戇鳩鳩
其實洗撚打俾啲客
客一早知道要訂又要等,咪由鳩佢地等
學飛馬買炒價仲開心啦
賣18k
梗係貴啦,要比智商稅
法x d野個post,search下就有
真心覺得油二慘
賣得平過人咁多都要比人屌
睇左咁耐講真係得油耳會咁得閒care連燈仔感受
其他商家WFC
原plan: gundam 法奧跟砌機賣12k,賺1k, honour suprim 蝕3k= -2k

而家轉plan: suprim 唔使蝕,可以賣10.5k跟砌機plan比下個新客,gundam 單賣賺1k = profit 1k + new profit from suprim new order,仲轉介曬啲time cost 同升價cost比個客,偉大到

呢條加減數應該小學都識計
如乜撚果賣18k? 佢賣到18k咩? 佢有賣過18k咩?terminal 都係12k砌機出,講到「市價」你定係18k咁
求其上dc caresell都見到16-17k單買都有,使撚同你法奧買18k咩 貪你有售後Customer Suffering服務咩

弱智自己講出來會唔會笑
老老豆豆,油耳唔係唔信你
但如果唔係你啲人 又長期入你post屌你啲客同搞事 點解你唔係每個頭post 或者pin message 聲明嗰幾個人唔係你地員工 建議啲人block咗佢地?

可能我唔識做生意啦,未見啲老細會咁樣任人喺自己地頭搞鳩自己啲客架喎唔出聲
除非你認同啲顛狗講啲嘢嘅啫?!
Terminal 現貨?仲要跟砌機?
咁樣係蘋果對蘋果?你咪係弱智仔囉
飛馬咪係現貨可單買囉,個客而家係咪單買?
返屋企含撚啦傻閪

咁你個傻鳩你自己計吓16-17k賣可以賺幾錢?
重點係而家張卡可以低於市價俾個客,法奧會賺少幾多,你只係識講佢有賺錢

咁過客咪繼續等囉,反正都冇違反合約精神
傻閪
佢無賺蝕,只係拎到原本agree嘅嘢,法奧蝕幾k

而家就個客蝕4K+ 3個月time cost,法奧唔使蝕幾k仲有錢賺

因為人地唔係aim for resell 係想要張suprim x喎 人地都話唔使你地「派錢」比佢

就算幾個月後跌到5k 佢都無蝕,因為張contract honour後係自用,而簽嘅佢就賭輸咗未來機會成本

但而家法奧賭輸再用啲不良手法輸變贏
事實上係連燈仔淨係識上連燈屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞