True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問有冇一隻係瞓教打側唔會頂住隻耳仔同埋可以運動用好穩唔甩
唔使ANC都OK
4年前買左個b&o e8 1.0
老實講我就幾滿意啲聲
但因為佢個假到仆街既通透模式同埋講唔到電話
結果都唔係用得好多

想知呢幾年啲技術進步成點
考慮緊買個新耳機
可能都偏向b&o e8 3.0或者等下一代airpods pro
同問
我都係用咗1.0幾年,好有同感。
基本上冇用過佢個通透同埋打電話會除低。
有冇ching 用緊/用過eva x final?
想問聽電話/聽歌好唔好?
我都諗緊佢定ATH隻CRK70TW好
但佢網上面嗰啲search result全部都係COPY&PASTE官網段資料
Defunc True Mute ?!?!

VG 有開箱介紹過, 唔知掂唔掂...
如果各位要買大路牌子耳機, (eg. sony, bose...etc) 通常係會去.大型電器鋪(eg. 豐擇, 衛訊...etc)

定係會去D 細舖....??(eg. 星際1/F or 2/F)
Bose QC Earbud 講電話把聲會彈左彈右係唔係真
想由 SoundSportFree upgrade, 呢隻講電話得一邊有聲
1 more出左隻,我淘左未到手,冇anc冇通話,講明係針對瞓覺用,試左再報告
唔知點降用左2 個月bose qc earbuds 之後好似覺得個降噪愈黎愈弱咁 定係我已經適應左因為我開盡降噪都種係聽到人聲同少少汽車聲......
如果b&o都有得拎去trade就好
有冇人用緊bd21j 想睇下啲用後感
網上全部日文
eardrum suction適應左+心理暗示,所以幾時都話人耳唔可靠 sony又話nerf,bose又話nerf,最後驗出黎係得apple確實係有硬件問題+有小nerf
定係去左細舖試完先去大舖買~?!
心大心細緊

Sony wf1000m3 定 ATH ckr70tw

如果唔考慮價錢係咪ckr70tw好過sony

btw ckr70tw 香港係咪未有得買?
唔係倒返轉試完去細鋪買平啲咩?
其實唔一定,要去問過先知
就咁上網揾可能只係差幾十囉.....
去黃店買啦搞咁多野
邊間黃店好?
jbl club pro有無人試過?會易誤按?ANC又點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞