True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我反而覺得係, 整體sony 耳機都係著重bass 過其他品牌
就算以前買個90蚊有線耳機個都係
對於我個人唔偏好bass 的, 就唔係咁岩我
所以話呢d 野好個人
如果 Buds Pro 可以有廠出啲隔音啲嘅耳膠耳棉換就好,噉我應該會 keep 住用,因為 Buds Pro 啲音質幾好,樂器同人聲都幾出
有冇師兄買咗kef隻true wireless 分享下
錯了,應該係叫 Samsung 就返啲耳棉耳膠,出返個造口 common 啲嘅耳機
邊度講!?
要等下 新耳機未有咁快有第三方耳膠耳棉,而且佢今次做得好細,應該多左人唔岩戴而漏音
降噪方面要好過wf1000xm3有幾難,睇下0dibi rtings 鬼斧啲隔音數據,粒qn1e已經唔係第一梯隊啦。buds pro比唔上app同qce,不過都係輸個馬鼻
三星一向唔係bass head啦
akg調音已經知乜事
sony一向用bass轟炸
比bass 同bose比啦

自膠,睇錯。
Jabra 85t vs wf1000xm3 降噪數據差唔多
Bose今次出得好正路 要鬥bass得支那anker/ jabra 75t/mw07+
我用緊bose qce
身痕想入隻buds pro玩下
1000蚊收左隻贈品玩下先
一年保有幾可壞
壞左當中獎
中過一次
libratone斷腳
想知+1
更新咗Firmware之後人聲都出返好多
其實睇呢到都見到好多問題
巴打你又啱,pairing 都算,如果connectivity唔得真係幾好聲都無用
其實講真,我samsung機加2015 mbp加ipad輪流connect對buds pro從來都未試過有connect問題,已經唔係對對做到
應該除左airpod駁 apple產品外
三星buds系列呢方面真係一流
隻野個價已經數一數二貴, 仲要比D咁既貨色人真係執柒左佢啦

本身好想買但見d comment咁, 已轉會Bose QC, 滿意使用中
85t 好定 bose qc好
但Bose好大舊 好樣衰
諗緊買qc earbud 係唔係而家最平都係2199?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞