True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果淨係講聲,sony xm3 vs bose qc 邊隻好啲

利申:本身用緊n6 pro,女聲好似冇得挑剔咁,但係d bass好似爭咁啲
n6 pro bass都唔差
豐澤Bose 700 $1400
係咪已經舊 冇人買?
佢D BASS 係要聽某D 歌先出
係個種一拳快出快放但夠深咁
講真當初真係唔覺xm3有幾好
又可能真係戴得我唔舒服
有啲會有獨立單
完全無單個啲小心
都唔係
好似我個frd用另一牌子換左2次,前後等左1個月
最後賣左
依家apple係爭個轉mode
上面講有18xx
出邊到買會平d
JBL對 Live Free NC+ TWS 大家點睇? 如果同75t比嘅話
聲OK,ANC當冇,通話冇試,環境音普通,我升左MTW2就放左,正價買我覺得唔值,有千頭或更新就可以入,同埋我戴得麻麻,換好多隻膠都甩
buds pro入手
巴士一樣有boom boom聲,anc通病
聲夠平衡,人聲幾靚
我自己帶得幾穩
巴打幾錢入手
贈品1100
Btw....有無人知EPOS 呢隻???
可以插type-C adaptor

跟住再望落去果d headset...., 咁似senniser d GSP 系列??
https://www.amazon.co.jp/eposgaming
ゼンハイザー(Sennheiser)
我反而少咗好多boom boom 聲,qc earbud就boom到直頭成個人醒晒

講返buds pro, 今次真係有AKG加持唔同D,細細隻加上哩個價可以咁有通透感算係做得好
音質就唔講好唔好啦,但分析力定位一般水平
但女聲同聽OST有驚喜,

之前D review話佢D bass唔似大單元有嘅效果,我估係耳膠出事,好學唔好走去學airpods pro,換耳膠應該有改善,唔可以試下開低音增強或者推下EQ,有一定驚喜

用S21U聽,Buds pro個聽感好過MTW2,睇嚟粒MTW2都唔留得好耐
我對個boom boom聲唔係幾認同
bose係boom車窗
buds 係行車都boom,但我唔sure係耳膠唔岩size定係anc作怪
不過帶得耐buds pro耳痛
Bose我係行車一凳就boom, 我估人人隻耳仔都唔同,所以都無得認唔認同
bose
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞