True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實就算日日用, 一年後粒電都係損耗少少, 未至於死晒
可能買d 平耳機, 一年就成日死左粒電都未打柴
其實tw 耳機個設計就係咁

廠都唔會特登設計一個充快死過電池的設計玩自己
有無師兄有KEF Mu3報告? 係咪真係咁好聲? ANC得唔得?
咁睇下係咩tw
如果講好早期的的確可能會, 甚至會有走電等低級問題,
但近年大牌子的基本上都無聽過粒電好快死

突然死有可能係損耗影響
但正常使用下的損耗唔代表會突然死

至於保養包唔包, 呢個唔同廠有唔同定義同處理手法
至於音質方面係唔係保證, 見人見智
最後入手左 jebra 85t,音質確係唔錯。
想問主要聽日系歌啱唔啱聽?
本身用緊mw07 plus
我果隻係bose Soundsport free
買左千幾,本來用到around 3 個鐘
而家用5分鐘都無就收皮
前排去問代理
話要比一千蚊"換"過隻
出面賣全新先899
打算轉會買samsung
睇評測d聲唔差過bose
可以話保養係關代理事, 但唔代表唔關廠事
特別係唔多品牌有多個代理做售後的情況
我唔聽日系歌都唔敢答你啱唔啱 不過呢隻起碼可以較eq

我係貪隻耳機同case都細 音質又ok先買
無乜比較過其他耳機
岩呀,所以點解我鍾情buds+呢啲核電級續航,因為用左成年高強度使用都仲有起碼6hr+。 buds pro呢啲5hr貨仔,一年後得翻1hr都唔知用到啲咩
呢啲先正常
發佈完仲要等幾個月個啲根本戇尻
Yamaha
咁都好呀,起碼坐巴士無問題,我估佢嘅戴法要時間適應,不過論ANC佢依家一定係最勁
有無Ching 用緊Bose qc 同85t?
推薦邊一款
琴日試左呢2隻
唔知係咪耳型問題 覺得85t唔係好穩(airpod 1,2 果隻都係唔穩)
但係正常唔行唔郁又未至於會甩
Bose又覺得鯊魚旗唔慣
Anc就明顯覺得Bose好少少 可能85t戴得唔好漏左d聲
音質就2款都差不多 唔係好聽得出

本身用緊Sony wh1000 xm4
但係天開始熱 出街用好辛苦
想換tws
應該買邊隻好
定係等AirPods pro 2 / wf1000 xm4
有無消息幾時會出
之前上左sony cwb 問wf 1000xm4
個職員都話暫時冇消息
我諗起碼要等到8月
Apple 好似4月會出新
不過唔知係咪pro
唔知等唔等好
今日返工途中試聽, anc 唔算好隔音,但 bass 同分析力都幾強,12mm 單元向 bass 方面係咪會有優勢?耳套我換左個最大 size,但戴上耳感覺唔係好貼好穩陣

本身我都睇岩85t
但試完都覺得唔穩
1516緊
Xm4 大家都估要等到 8 月 ... 如果唔衝,等大家試用報告黎可能已經年尾 ...
Apple 傳係 pro2, 有啲講佢會取消個低能棍仔 design
個棍仔都無助通話收音
細粒啲好過
好在佢算輕身,而且戴上耳感覺又唔係就甩就甩咁,一般行路唔跑既應該冇問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞