True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
隔離post 有巴打咁樣解釋:.....

凡係有突然發出嘅聲,都會收音再播出黎,而高分貝嘅音會更明顯。例如啪衫鈕,剪指甲。咁有機會架巴士行緊嘅時候撞到樹枝,又或者個路面唔平掛。當然唔排除佢隻Earbuds有問題。“

入手左bose qc 兩三日,行路聽,坐巴士聽暫時都無乜問題(可能之前用開有線入耳式耳機,慣了。。)
係唯一戴左一兩粒鐘後先覺得有少少耳仔痛。。。
可能個耳翼頂得太盡/太實。。
我用緊覺得值$1700呢個價
雖然個叉電盒用一日已經花左,個蓋又難開
我都有諗過 jabra elite 85t,縱觀各方面都好平衡,自已話唔定最後我會揀佢。
如果呢個價錢我首選會揀 bose,綜合好多 review 佢個 anc 暫時係無敵。
點解追完 post 會唔爽?
樓上1700入手
個盒真係有少少反智
如果單手開十次有七次開唔到
其實係多數食指頂住後面個”較位”,所以開唔到。。。。
硬係形住個蓋好易爛咁,野野閂埋都又硬又啪啪聲
請問有無巴打知邊款係藍芽同3.5mm兩用?
藍芽耳機粒電好快死,用一兩年就成隻唔洗要
應該無?
我長按係正常mode/ 環境聲mode,開唔到ANC
大耳牛headset 就有.....
eg . ROG stix go 2.4

(但係無藍芽)
大耳牛我只知bose 700 做到藍芽+3.5mm
無咁易死,我有幾對用左幾年咪又係健在
Sony xm4 我都買咗 應該有排用起碼用返三年
想問下有你巴打有用緊1More EHD9001TA想聽下評語得唔得
求救,有無人有WF-1000XM3充電盒,顏色新舊不區
同問
咁我沖唔沖好有公司 sponsor 埋單1500蚊
Gogogo

音質同ANC抗噪能力一流!
原來KEF咁快有得買
我就基本上擺係屋企用 出去用太熱 冬天大約十幾度戴就幾舒服 而家暖翻少少就有啲 焗 不過可以接受 夏天無開冷氣既話應該唔會想用
音質黎講 無線算係最好嗰堆 比較着重低音 所以大多數人會認為人聲好曚 不過我自己覺得反而高音無咁尖 聽落暖啲舒服啲 又有ldac,dsee 所以細節都過得去 幾啱聽流行樂
如果你要anc同埋無線 佢會係其中一個幾好嘅選擇 如果你唔要anc就可以揀其他 我就睇中佢輕同埋個音樂風格幾啱我 不過都係嗰句 耳聽為實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞