True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Lm
ATH ckr70tw同Sennheiser MTW2 二揀一點睇
想問吓有無邊到有得試 頭戴式藍芽耳機?
有冇巴打已經試左buds Pro可以講下感受
devialer gemini冇得訂,唔知要等到幾時
想問下mtw2 隔音係米麻麻
屌唔屌好
香港冇門市,大型電器鋪/細型會唔會跟埋減
lm
我都想知, 有冇巴打買咗ultra又有85T, 想知呢兩隻點比?
我都想知,買咗S21+錢換buds pro,但本身用緊85T,睇下值唔值得轉🤭
唔好話普通巴打啦,連sean olive,鬼斧,crinacle,oratory 1990同0dibi呢批人嘅measurement data都唔一樣啦 睇你信邊個,sean olive同crin對佢評價好高
簡單黎講,懷疑佢個eartip有問題(偏細),加上三叔係無seal test嘅,你配戴方法好大機會影響到音質同降噪。

同一條哈曼曲線,sean olive話佢更flat,crinacle同0dibi話佢V shape左,鬼斧話佢/左(bass少過buds+,高頻多左),所以你係度問主觀感受用途唔大,而家係連客觀測量都有分歧
想問下依家MTW2個通話係唔係仲係好垃圾?
對wf-1000xm3 音質其實好滿意,可惜係用左年半對右耳死左

見而家平左,呢個情況應該重新買過對,定係等佢出xm4呢?

或者如果有更好選擇,有邊款你地會推薦?
要挨到9月喎起碼
隔離個wf-1000xm3 成個苦主區咁,又塞,又斷,又跌,又食電,有無依d問題?
未試過跌,我仲要帶住做gym
一個星期斷3-4次左右,其實自己就還好啦,接受到
試左戴未
如果唔岩戴幾perfect都無用
咁耐
最近想買對耳機 主要係用黎聽歌
耳機要求係要有ANC同bass重d 個外型想好似AIRPODS咁有少少柄 唔好淨係一粒細細粒咁樣
睇過下 SONY WF-1000XM3, JLab Epic Air 呢2隻既話邊隻會好d?
或者價錢大概$1000左右有無其他推介?唔該咁多位巴打
Buds pro講電話好似ok, 有無ching 有分享?

但已經用緊sony  WF-1000XM3唔知放唔放到出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞