True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你有無聽過mtw2啲聲先,如果你真係好中意嘅話,$100usd其實抵到爛,因為mtw2通話同anc都唔係好,用黎打電話一樣會比人屌 佢呢隻廢到極致你咪當專心聽歌
無聽過,但諗諗下平時都唔算多傾電話既
send條片俾啲frd聽下,再睇下佢地會唔會頂唔順
你去大舖聽下mtw2先啦,音質呢家野鹹魚青菜各有所好,momentum系列係比較極端化,人聲弱點但聲場感同樂器對比度會強啲,唔係雜食類耳機黎
有無用緊MW07 plus 的師兄會放原裝細碼耳掛? 自己其中一粒跌左
好,唔該曬巴打
如果同buds+ 比一定有
試下先唔好慳
較一較eq人聲會出d既
不過都係樂器向 鍾意聽orchestra/jazz/band sound推薦d
我都屌咗 HKD 761.xx
貨已到
睇D comment好似好伏
https://youtu.be/ObU581m59EU
新手 想問下係carousell 見到Bose QC buds 行貨 $1845 旺角門市交收,到底可唔可信,同埋點分行貨定水貨。 唔該晒
聽聞 ckr70tw 有老鐵味
堅嘅話有少少興趣想入手
有無入左手嘅ching可以比啲意見?
終於都試到隻 Buds Pro
Buds Pro 三頻都好平均,但係只要一拎 Sony 嘅 Clear Bass 出嚟就即刻收晒皮
低音唔夠 Sony 咁澎湃
仲有 Buds Pro 嘅 delay 比 WF-1000XM3 delay 超多
如果想要返接近 Sony 嗰隻聲,最好用 Sony 嘅 Music Centre app 聽歌,因為佢有 Clear Bass 可以開
延遲問題開game mode咪得
Sony你都要開clear bass wearable入面個bass boost仲未夠喉?
唔係呀嘛,Wearable 入面嗰個低音增強近乎同冇開冇分別喎
平時用 WF-1000XM3,我喺 Sony 個 Headphones app 嘅 Clear Bass 係開 +8。但係用 Buds Pro,我喺 Music Center app 都要開 +3 - +4
BTW 佢個耳膠隔音效果係零,戴落感覺比 WF-1000XM3 更加唔穩陣 (已經換咗 L size)
有冇巴打想收bose qc earbuds白色二手
買左返黎聽左唔係好多次
保到11月$1650
https://t.me/iusocute
+8 有無試過jabra,個bass應該滿足到你
降噪好唔好得過 Sony 先
BTW 市面上又好似冇耳膠耳棉買嚟換,單係隔音已經扣咗 Buds Pro 整體一半分,我諗我 Buds Pro 只會畀 3/10 分
Bass、隔音、冇耳膠耳棉換已經扣咗好多分
真係送先會用下,唔會畀錢買
嗰 3 分真係純粹畀喺音質,其他方面 0 分 (同 WF-1000XM3 比較嘅話)
應該話耳膠耳棉幫xm3 加分
對比其他品牌, 有邊個有咁多款送,
有d 品牌甚至用特有翼仔, 基本上無代用

如果講bass, 我個人中意鐵三角的多d
不過呢d 好個人ge
但係 Buds Pro 嗰隻 bass 對我嚟講就真係好冇 feel
XM3 我都係另外買 TrueGrip Pro 嚟用
係開咗 Music Center 嘅 Clear Bass 先叫好啲,但係耳膠隔唔到音嗰下又抵消返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞