True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人用緊tws04k?
呢到討唔討論headphones?

最近想隻新headphones 暫時睇中兩三隻
1. B&W PX7
2. Sony M4
3. Senn Momentum 3

之前試過Sony幾隻耳機 都覺得bass太強 聽落好空曠都冇乜細節 其餘兩隻未試過但上網評價音質唔錯 我之前係用第一化Bose QC35 想要隻音質好少少既巴打們有冇咩意見? thanks
有冇師兄用緊Cambridge Audio嘅Melomania Touch?
以前1就係 2改善左好多
聽無損我聽日到分別,但Spotify之類我覺得差別不大
如果你追ANC同唔坐巴士,我都會推bose嘅,因為真係好勁
如果有得揀會坐巴士先所以boom聲會關注啲
咁樣睇片打機delay呢
咁真係要諗清楚[sosa
其實唔係咪我隻耳畸型先會boom
我自己用mtw2 由三叔轉iPhone 聽kkbox 320 都聽得出有分別喎
用緊PX7 音場音色好正 但解析力同降噪普通
睇得呢幾隻 唔差在試埋Shure AONIC 50
Buds pro好似真係幾正
等緊執贈品
+1
買sony前要諗清楚你個source有無ldac
事關佢係無aptx
可以買翻M3
我覺得睇你要咩
Sony ANC最勁
Senn. 調音就因人而異,個人聽落就鍾意Senn. 多過 Sony
但係ANC黎講就差XM4一段
PX7 冇聽過 但係睇Review都Not bad

如果純以聲計就建議你試聽下Senn.先
iphone 個app 係咪未相容到住?
唔會再支援ios
想問吓傾電話係咪都係AirPod Pro最好? b&o e8 3.0講電話係咪麻麻哋?

依度有無師兄照用 iphone + buds pro? 評價如何?
如果廣東歌
nuarl N6 mini vs libratone track air 邊個好
耳仔太細冇乜其他option
咪做伸手黨啦 拉上兩頁已經有答案,2021年仲有人會覺得app講電話係好
我會駁samsung電話或者ipad,我會話ipad好聲d...不過其他位試唔到
同埋ipad冇app好似開唔到anc或者ambient sound
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞