True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我都$1439買咗
原本用緊Sony WF-1000XM3同Airpods Pro
用過Jabra 85t之後,我賣走咗隻Sony
三隻黎講,通話Airpods Pro最好,之後Jabra,最差Sony
ANC Sony同Jabra差唔多,除咗low frequencies,人聲都減到好多
但一定要揀啱ear tip,好多人話Sony好過Jabra,又有人話Jabra好過Sony
其實可能未揀啱ear tip
Airpods Pro嘅ANC三隻入面最弱,low frequencies隔到好多
但人聲仲聽到好清楚
我係地鐵車箱試晒三隻,架車行緊果陣D轟轟聲三隻都減到好多
但車箱D人傾計,廣播等Airpods Pro唔係好隔到
Ching個戴感同我一樣
個sales睇我戴完都話唔係好fit
搞到而家唔知點好
我都換咗最大size ear tip
放心,唔會甩唔會鬆,穩陣過Sony WF-1000XM3
Sony無論我用silicon tip定foam tip,戴得一陣就會鬆
未會跌出黎,但一鬆咗ANC就冇咁好
邊度 $1439 咁平?
85T設計係咁,半開放式
如果想穩陣要買返75T,我都係唔啱戴賣左85T買返75T
Sony 啲電話都係噉,垃圾營銷
企業員工special offer
Elite 85t $1439
Elite 75t $839
Elite 75t Active $959
Evlove 65t $780
Elite 65t $545
Elite 65t Active $649
其實85T音質真係唔錯,同埋喺室外地方真係可以通話到。
唯一有少少缺點就係單機使用只可選右邊。
但so far 我隻xm3 而家用左超過1年而家聽2個鐘電台都仲有7成電
唔足電 聽多4個鐘先開始話low battery
用左mw07 plus一年 有無邊隻值得升級
我對21f左耳一年內叉叉下電冇哂反應兩次 如果買水貨真係嘔左血 搞到amazon jp有pnk直送我都唔敢狗衝
無人分享buds pro
AirPods Pro傳緊3月有機會
但如果3月冇就隨時6月甚至更遲
但都好總好過連單機都冇。
日常聽歌 搭鐵多 仲有跑步會用
不求通話功能

Bose qc 個盒太大放褲袋唔方便
Xm3 上面有人話易甩

想問以下三隻邊款比較好
Mtw 2
B&o e8
Jebra 85t

sony 呢隻本應係我穩膽,但見佢出左一段日子就希望再睇睇有冇其它選擇,冇就先買佢。

雖然冇比較過,但我覺得 85t 本身都算幾輕,冇話行行下會鬆要搵手隊返實。
岩岩去試多次Bose
ANC真係好正
之後借左同事既AirPods pro 覺得好大耳壓
唔知仲等唔等新pro好
好想9沖Bose
Bose ANC的確唔差
但係音質我個人就不了
感覺上佢嘅調音太平淡
所以真係睇你想要咩
其實可以試埋Samsung Buds Pro
我諗返屋企後再換過其它 size 試真 d 先。
我早5分鐘前壞左對wf-1000xm3 依家搭緊車無歌聽
好辛苦
同問 本身用緊buds+ 但係個聲底我麻麻地
想知buds pro如何 之前試sony xm3個聲底我反而ok
聲好好多,但個走向都係akg咁比較平均
sony嘢係有浸sony味,感覺唔同的
個人覺得sony略為好聽小小啦
唔知 devialet 會唔會搞得掂連線問題 ...
本身見啲 comment 話音質同 anc 都做得好
cing用緊?
個anc效果如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞