True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
決定退貨
只有jabra 65t 75t 85t
多bug未fix

講電話麻麻
冇現貨
現階段根本唔應該買佢
聲其實幾鐘意,但其他野實在太on 9
睇review都知佢除左音質以外一無是處
想問下各位,以下呢幾隻,邊隻綜合實力會好啲
(音質,通話,anc, 連接性)

Bose qc buds
Sony wf1000m3
Mw07 plus
Momentum 2
真不明,為什麼只有它們做到
要通話同連接已經即刻收sony皮
bose係呢幾隻入面唯一通話合格,anc又現役最強嘅
其他牌子唔捨得洗錢額外整姐,其實無線headset\headphone好多牌子都有得咁做
唔係得佢做到,而係得佢肯做
bose 有冇得較eq
你手機教eq唔係實際啲咩
你又啱喎
完全無諗過呢樣野
ANC應該Bose
連接就4隻都冇聽過大問題
通話除咗AirPods 其他算數
音質我就覺得mtw > Sony
個人嚟講麻麻地Bose啲聲
no highs no lows must be bose
mtw 2 好似易壞?同埋anc =無?
airpods系列除左airpods 2之外有咩好吹奏個通話姐 落左神壇啦
又真,airpods pro 其實都唔多講到電話
反而而家用buds live 講到
2019年嗰代就話贏曬姐,呢兩年通話降噪算法進步,tws市場又血戰,間間都mem mic x3咁上,通話好過佢嘅已經多的是
唔係用iphone根本唔洗睇airpod,假如你有齊apple watch iphone ipad咁airpod一定係最好用,但聽歌真係唔係幾夠聽..
同airpods pro通話接近既有邊幾款
聽過覺得其實都夠做
1同2都無壞過喎 有無人講壞乜?
Anc係弱啲但絕對有分別嘅
黨鐵車廂開咗 淨係聽到細聲announcement
當然bose一定勁好多
FALCON Pro 香港係咪未有得買,一定要響官網訂
點會有全新$700
三叔buds+ 打後
e8 3.0
jabra active 75t
razer hammerhead pro
bose qc earbuds

airpods pro個mic cut曬啲低頻,所以室內聽落好似無咁機械化,但你睇下啲demo \rtings compare headphone tools度測試下就知背景降噪唔同級別,嘈嘅地方先見真章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞