True Wireless真無線耳機討論(51)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
終於到手mtw2,聲係唔錯,有時聽聽下仲覺得係插左線,通透mode比想像中好,最緊要個耳型好啱自己如果唔係耳仔細唔洗買咁貴買sony就夠,通話就未試過,希望真係用果陣唔會俾人屌啦...
個anc 你當佢唔存在 用過覺得冇乜用
音質嗰啲仲喺度試緊
live 係開放式,無入耳
相反buds+ 同buds pro都係入耳,所以一定無咁易甩

而且pro今代無咩角位,圓好多,我自己戴就好舒服,之前buds+耳仔痛
聲同戴感呢啲好主觀
自己去試下最好
冇anc就應該唔考慮佢
(個人感受)我用細膠同中膠都覺得右耳好唔穩,大膠又塞唔入。
條管係短過buds+,長帶唔會痛,但好無安全感。
因為我之前用live帶唔夠1個鍾就痛,同跳兩下就飛出黎搞到我唔係好信buds
用多幾日就夠一個月 都係頭幾日係咁中bug 仲磚埋 reset完剩係pair 一邊就冇再中過bug 不過覺得仲係有幾個小問題:
1. Slide盒 有時放係庫袋會唔覺意slide開左 之後會自動connect chur電
2. 通話太廢 聽電話要拎住其中一隻 有時拎得唔小心hold住個touch制/禁左一下 會變transparent mode/播歌
3. 旺角太子燈位有時會疾 但搭地鐵就未斷過
Thanks 🙏🏻
同埋呢隻另一個問題係網上好少評測 .... 想知多啲唔得
te-bd21j有無anc?
戴得耐痛唔痛呢個真係好難試, 除非有得長用

岩唔岩戴, 好睇自己同隻耳機夾唔夾
當然有d 設計無咁好ge, 大部份人都會戴得唔舒服
如果係唔岩ge, 平貴咩品牌都有機會
sony係講xm3?隻野本身都大 一定feel到戴緊
長髮/戴除口罩易d跌
同埋anc又弱左 對比依家d選擇無乜優點了
Kef mu3係咪冇app
係官網見唔到話有
我覺得接受到喎
可能airpod 1上呢隻先有個咁嘅反差
係呀XM3,依家夠平呀,不過依家有MTW2就唔理LU
巴打訂貨?如果係等咗幾耐
我豐澤網店買,等左幾日咁,依家唔知仲有冇
有無人隻jabra 65t active開始用電量大左好多....? (用左個半鐘就battery low)
係咪淨係我問題
有無巴打用adapter駁iem?
ibasso fiio trn?
邊度1480??
仲未有機會試PRO, 如果同BUDS+ 唔太大分別就算數
我有ibasso dc03....聽過左次,更新完就壞左....由於係淘仔買...依家要等過左年先有得寄返去
price 有
不過小心買錯水貨

你指咩分別唔大先
耳機呢啲自己試最準,岩人地唔代表岩自己
有無人知devialet gemini幾時會汁掂佢啲蘇州屎 試聽完buds pro更加堅定左自己唔中意呢隻聲底 啲bass有啲多仲要插到落人聲度,男聲厚左好多有陣sony味,哈曼點會出對咁嘅入耳式出黎
新手,見有巴打post Sennheiser CX-400BT美馬$100USD 果陣諗都冇諗就落咗order
今日上youtube先睇到呢條片原來通話個MIC啲聲咁差
https://youtu.be/dFiLo6prymE?t=186
咁樣仲屌唔屌得過 定係$100USD黎講,剩係聽佢個音質都算合理?
如果退款要等佢到香港先可以reject再退款
我主要係睇配帶感,音質同環境聲模式,
如果有提升已經唔洗試可以即買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞