[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

毛管動
lm
岩岩先睇完 我覺得bgm真係問題不大
雖然用早排傳果個ost係好正 但而家都唔差

不過mappa做巨人好似節奏有d趕 今集好多細節位都可以比多幾秒去演繹 艾倫個幕明明有三個表情變化 但就做得冇第三季團長同兵長個幕咁明顯 老實既如果唔係漫畫分鏡咁出色睇動畫真係唔係咁易發現艾倫個表情變化

呢幕文戲真係太出色當大家期待艾倫同萊納既表情係100分但mappa做出黎既只有80分 其實已經唔差但始終呢套係巨人 大家一定要求會高d btw呢集既對白真係寫得好好

出咗啦咩
睇到起雞皮
,但有d美中不足既係 艾連個拳 好似冇乜威力
啱啱出咗
睇到起雞皮
,但有d美中不足既係 艾連個拳 好似冇乜威力
係喎
團長巴上水了
大家都係有期望先會咁啫
冇期望個下mappa交咩貨你都收先驚
動畫黨冇睇過宣戰 今日係第一次睇
自然要求唔高 BGM唔使太勁都可以有feel
當然可以有當年萊納貝仔自爆個下you see big girl咁神插入去最好啦
加上漫畫黨睇過 再加上有流出OST
要求會較高同有期望
同埋可能漫畫真係太勁 表情太到肉
可能漫畫嗰幾格我地可以選擇睇多幾次,j耐啲動畫艾倫表情變得太快,cap圖好辛苦
Agree
動畫個幕太快 可能未必睇到 或者有好深嘅感受
根本每個人嘅感覺都唔同 尤其動畫黨同漫畫黨之間
唔需要互屌
如果遠鏡睇住艾倫破牆,再一鎚扑落嚟應該好正
其實有兩次唔同體驗都唔錯但係唔可以改我等嘅嘅最靚黃昏
見到有d YouTube comment係講今次變身心境同以前唔同,唔用d 熱血bgm都合理
而且負責音樂既都冇換人,佢地都唔係On9既
無計 呢個真係mappa能力未夠

wit做團長果個4段變化係比漫畫仲多d 而且個一幕用左成4,5秒去做真係好正 呢點mappa今集真係做得唔算好好 趕呢個問題第2,3集都出現過 第4集又做得好好

明明唔係時間唔夠要趕駁ed既問題 但偏偏有幾個重要場面就連個十幾秒都慳 其實好似艾倫啊爺咁比多一兩個scenes已經可以好唔同

加油啊mappa#cheerup#
知道
Mappa加油
下集繼續努力
呢幾年睇動畫印象最深刻一幕
原本以為最後佢唔用bgm, 直接播住ed 變身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞