[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
始終都係覺得leak嗰個ost最夾今集尾
如果今集唔用都大機下集用到時睇下夾唔夾戰鬥場面
我自己睇過漫畫都覺得艾撚爆出黎嗰下震撼到仆街
個個要求唔同啦
但一定未至於垃圾囉
艾撚個心境確實之後會描寫得多啲
但動畫黨應該都get到,艾撚同萊納嘅對比,戴巴又宣咗戰
我都覺leak嗰個ost係最夾
可能真係擺下集用都未定
劇透師
都仲有機會用既,由其仲有超大型核彈
911嗰個好仆街
dark humor
我自己比較鍾意MAPPA本身個處理
一開始係冇BGM,直到艾撚變身放電嗰下先入
高潮都錯開,配合返個群眾反應嘅時間,唔係進巨爆出嚟嗰下入,而係戴巴向上望先入高潮

我覺得萊納艾撚同戴巴喺台上個氣氛係要有個對比,太早響音樂好破壞
我好執着呢個位,所以暫時未有一條fanmade片係令我驚艷,都係鍾意原版
痴線呢個叫disaster 咁排少15集叫咩
好似唔太夾
仲用舊ost?
澤野大哥 我想比錢你賺喎
Leak個首係正,但從來都冇話過要用係宣戰到
同埋喺艾倫即將變巨人果幕既bgm應該係要比到令觀眾(至少純動畫黨)意想不到既切入,leak果段太長,反而冇左呢種效果
當然佢揀果首唔夠hyper,但leak果首都未必係最好既選擇,我更傾向係下/下下集出

應該睇度晒啲負面評價,之前好似係直接tag 佢嚟罵...後尾其他fans 要安慰番
呢條片有齊哂咁多個bgm版本
溝埋一齊做瀨尿牛丸啊笨

https://www.youtube.com/watch?v=MYMPDerm1PM
笑出聲
leak果段太長??

ost不嬲cut 有feel 個part
咪係囉啲人知唔知點先係disaster
其實自己私下討論咪算,仲要直接tag佢講真今集都唔係真係好差啫,我自己都覺得好好睇loop左三次
何必呢
佢出完依個post冇耐就lock埋Twitter...
希望佢冇事啦唔好咁唔開心...
被炎上 係日本係好撚慘
鬼佬屌多
唔太見日本仔
排少嗰啲叫Catastrophe掛
不過拎套垃圾嚟比有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞