[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
雖然覺得youseebiggirl唔多夾,但係呢首係熱血咩都好沉重喎,尤其係啲歌詞
巨人熱血bgm應該係立body機motion嗰種掛,不過播親呢首都冇好嘢
其實so far都好正 唔明有咩好屌 我集集都睇得好投入 點解唔好好享受最後一季 對住本漫畫逐格對有咩意思 你自己FF同作者想表達嘅根本未必一致
當初睇pv 好多位我都屌
但依家放心咗架啦

無謂一段bgm就屌起成個Mappa同套野

依家第4季 都見好多有質素動畫黨返黎。

真係唔夾,咪比意見囉。但去到屌撚柒Mappa就真係
呢一個作品喎,我講緊進擊的巨人最終季嘅製作團隊,佢哋之前已經係咁講好想做好今季
Agger
呢首係死亡立flag曲
Ching
話說今日係第50次loop個幕
冇錯要好好珍惜每個禮拜有得睇進擊的巨人
成日好驚再屌MAPPA, 會唔會搞到part 2都冇得睇
我覺得原版可接受無話差都要投訴

暴風雨音樂當然好但衰在佢變完身
就to be continued,如果變完身接埋
佢同對家巨人打就好

其實Mappa仲有個方法就係下集
重覆多次變身呢幕但配第二首

艾撚表情除咗最後個下苦笑
之前有一下聽完載巴講唔想死個下
好短但都好深刻下
睇巨人覺得自己智商下降左估咩都係唔會中
只可以講睇巨人 , 唔好用手機睇
根本冇人會估到
除非你食左進巨
好撚煩
明明好好睇
其實youseebiggirl聽落同埋睇歌詞都唔係熱血
可能你俾萊納變身呃咗誤導你以為係熱血歌

呢集嘅ost喺艾撚爆出嚟嗰幕先上我估係因為想表達出威利嘅宣戰同艾撚出場做返對比
你聽落都唔覺得成首ost有壓過威利嘅宣言同時亦都夾返艾撚出場情況
同埋音樂嗰方面應該係有諗過之後艾撚做嘅嘢先用呢首ost開頭
如果係用youseebiggirl我諗剩係會突出到艾撚出場而忽略咗威利同班瑪雷人

成集嘅重點都係喺威利番說話同艾撚之間嘅衝突
我覺得首ost已經表達得好足夠
冇嘢好探討
絕對係因為mappa垃圾,妄想超越wit但又冇能力
又唔知讀者對作品了解得多過製作組
揀首ost都唔識但又想show自己唔跟主流意見
我諗佢係有諗過之後艾撚喺漫畫會做啲咩先用呢首
應該唔會咁快即刻轉掛
我會真係好唔捨得
咁樣屌鳩人真係冇乜意思你又唔會知人哋用咗幾多時間心機落去整
鍾唔鍾意你嘅事但唔好因為唔係自己想要嗰首就搞鳩人嘛

盲反嗰班就算
如果係真fans真係唔應該咁樣屌
等我啪針變巨人先
媽媽 我考試拎左98分

吓?你日日溫書先得98分,我當冇生過你。 點解唔拎埋個兩分
你只會變on9巨人
原來賈bitch係佐倉配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞