[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
同埋佢哋點知艾倫會唔會無端端發動地鳴 想先發制人打佢都叫合理
為咗顧全大局而放棄夢想一直而來嘅目標
當威利話要打帕島滅艾滅
而在場既政要都拍手支持佢
艾撚呢個係無奈既冷笑
事實上佢地對雙方既認識都唔深
用啲咁既手段去測試對方既忍耐
比人打7係遲早既事
你一開始和平黎傾可能仲有計傾
而家就算了
係艾倫未成長到4年後果時
俾團長搶哂主角光環我覺得好正路
我估創哥之後會處理得好果個位係
4年後艾倫同佢老友看海明會成長到,可以展示到領袖+軍師風範
如果4年後團長仲係到
就真係做哂呢兩樣野搶哂戲啦
所以劇情殺退場好正常
劇情上退落黎俾主角繼續成長繼續上
嗯 mappa我大哥
最心酸係超巨被食時第一刻係向104班人求救
其實我覺得戴巴家族可以同島傾左先
佢地都未清楚艾倫 有咩目的就話開戰
個時我就諗既然艾撚自己個國家都可以發動政變
點解唔可以俾次機會萊納試下咁做呢?
佢又講到敵國都有好人同只係俾人洗腦
起碼有個選擇俾人除非萊納唔肯或者失敗
再者戴巴都係演講想人支持未正式開拖
艾撚就已經先行開戰
日本冇ライナー 座れよ哩個meme
所以唔係幾重視哩幕
政變係因為軍隊高層知道王政府唔理平民生死先成功喎,萊納呢d馬雷低等人種點會成功

btw 比人宣完戰仲要比人開埋戰先還得拖,不如手拉手坐係城牆前面任人打算啦
真正同艾撚佢哋生活過嘅得萊納貝爾托特同亞妮
返去瑪雷之後根本冇人知道嗰邊真實情況
何況已經俾人洗晒腦
就算萊納諗通晒你叫萊納自己一個點政變

開頭入侵艾島嗰陣又唔見有宣戰
仲要人哋嗰陣完全冇準備
佢哋屋企人全部喺晒馬萊手上 點政變呀 萊納肯 其他人彩你都on9啦 佢哋仲要冇兵力
關於地嗚 其實d超大巨人係咪一定要係三幅城牆行出黎
咁成個國家咪爛哂地震 d帕島人死哂先
而且超大巨人唔知識唔識游水 個海深過佢身高點算
一發動地嗚成車巨人沖落海自殺
斬淨條頸放上船過對岸再重生
應該會沿着牆邊咁樣行 之後再直線行去另一幅牆咁行
其實唔係未清楚艾倫
了唔了解佢根本唔重要
戴巴家關心既係自身利益(地位)
艾倫只係比佢穩固地位既藉口
唔知講得清唔清楚 啫係沿住牆邊行去同一個點 再排隊咁行出去
講埋宣戰仲唔打柒佢地?又等佢地派人去島?
艾撚突然成熟咗,講咗一堆理解萊納嘅野,都係要開戰唔通真係冇得揀?

按而家進度,一路鋪墊係瑪雷呢四年科技發展唔夠其他國,第一集已經有講到巨人力量唔夠比佢地做世界霸主,所以要攞始祖巨號令巨人嚟震懾世界再加速發展本國軍事力量,帕島就一定要打
1. 始祖力量+開發科技能源
2. 大條道理打帕島(話佢地係惡魔自己為世界除害)
今集加埋戴巴懶係野咁塑造世界危機,吸引聯軍攻擊帕島,其實按照島上咁落後嘅科技,點打

惟有潛入大本營用奇襲先,起碼搏度時間
不過4年間究竟發生咗啲咩真係好想睇
你都啱,都係時候由守轉攻
古利夏復權派都得唔到喺瑪雷嘅艾族支持啦
何況你搵萊納依嗰廢柴敗走帕島嘅外人艾族推翻瑪雷政府
當佢真係-6憑鎧巨能力一個打十個殲滅瑪雷軍方
當地艾族人洗哂腦未必妥佢, 瑪雷人更加唔撚會服佢
最後對面宣咗戰已經等同開咗拖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞