[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
當然比較接近搞革命既毛澤東
毛魔維尼同一類人
好似係台仔改嘅
暫時睇落幾有仇恨帶黎仇恨嘅感覺 只有大家都選擇原諒上一代人嘅罪孽 新嘅一代先會有和平 但前題係人人都願意move on

但現實就係接近冇可能 歧視 貪婪 好戰 權力等等各種理由都會令到戰爭不斷發生

明明而家Eren同島民俾人迫到絕路 一係反抗 一係俾人大屠殺然後變二等公民 都可以有左膠覺得Eren唔應該開打 因為會”殺好多無辜嘅人” 如果係現實佢地就係叫人唔好打啦 暴力唔啱呀 然後自己友俾人打嘅時候佢地第一個走先

我諗而家Eren應該有啲似Erwin團長 明白要達成目的就點都要有人犧牲 點都要有人整污糟自己隻手 點都要有人做啲艱難嘅決定 所以既然敵人選擇左侵略 佢都只可以選擇反抗 即使佢最終目的係想要和平 都係要赢左先有條件去講數
然後自己友俾人打嘅時候佢地第一個走先
阻膠
會唔會每一個鏡頭都監住
係既話呀創做埋監督了
我見支那人都大把人用
台仔都有用
但個名係形容毛魔定習大都好
係港人台人立場明顯都係串鳩緊艾撚(毛魔習總明顯唔係好野)
係中國人眼中毛魔就係中性/褒,形容佢搞革命既精神,雄壯既意志
如果你係因為想繼續用哩個稱謂而辯護既咁你就繼續用
我又阻唔到你講
艾主席唔係
eren the chairman咩
邊個話要high
呢幾個po有提過既主要都係話要悲壯心淡喎
依家呢首成個英雄歸來咁
分鏡都算 最尾Bgm仲要係公認做得差
Btw Cap呢d comment冇乜意思
要cap既話亦可以cap到大把人話做得唔夠好
巴打有冇睇過白箱?但最起碼嗰集配音嗰陣同出街之前一定睇過掛
真係好撚差,差到IMDb有9.9分

你動黨定漫黨
有人記得係

其實好多時語帶雙關
艾倫既夢、ED2、法爾可既夢,呢d都係呀創要求加插
呀創著重既係劇情伏筆 呈現方式咪隨動畫組發揮
咁其實講到尾,每個工序最終都一定經過諫山創嘅覆核先出到街
其實唔洗屈到話要改善既人點點點喎
我睇都係講中上 80分 未夠完美
但你要明白呢集本應Epic 100分 上神枱同萊納自爆相提並論
關事咩
單純笑萊納依幕夠廢咋
我想表達既係 唔係核心劇情就算
唔會話動畫組畫完原畫
呀創一句話要執 員工就OT執
又夾工期 聲優
做野唔係咁做?
會睇下雙方有咩需要、難處而去遷就
有集低fps睇落好怪都出到街 就知真係任劇組發揮
我好似冇講過話要改善嘅人點點點喎⋯⋯
我自己會比90分,至於你話本應epic 100分,我估計你應該係漫畫檔啦,咁嗰100分入邊,有幾多係你自己睇漫畫嗰陣,自己代入晒嗰啲配音、動畫分鏡、動畫運鏡、同埋BGM呢?
至於你話上神枱,暫時IMDb都仲有成9.9分,我睇唔出點解唔係上咗神枱
https://zh.moegirl.org.cn/index.php?title=%E8%8E%B1%E7%BA%B3%EF%BC%8C%E4%BD%A0%E5%9D%90%E5%95%8A%EF%BC%81&variant=zh-hant&mobileaction=toggle_view_desktop

因為支那本身有同志你坐啊哩句梗所以萊納哩句比人炒得好熱
佢本意係解好廢但哩句係因為語帶雙關先比支那人帶熱左
(個個都秀但萊納最廢)
所以唔好亂用網上hit既梗
隨時比人軟侵略緊
咁但係成個製作過程其實諫山創都有參與,佢哋一齊開咁多會,我唔信當中嘅改動,一啲動畫嘅分鏡、刪減嘅畫面諫山創會冇參與討論,更加唔會完全唔知
聽到熟識既聲音
戴巴>卡卡西
法仔>炭次郎
應該無可能啦
戴巴點會傾好場大戲要艾倫做死自己?
除非係當初戴巴同艾倫只係傾好咗做死班馬萊高官
點知戴巴估唔到艾倫臨尾做死埋佢?
https://youtu.be/J8-fVASNf8Y
依對黑人夫婦又係好好睇
完全明白同支持艾倫
戴巴苦肉計

艾倫利用始祖 同佢達成某d條件掛

不過講到尾 講唔通
你睇番你上面d comment前面post點暗諷...
我係睇完動畫再翻睇漫畫先有兩個感覺
睇漫畫果陣直頭唔會睇咁仔細
同動畫對比 先知漫畫用心良苦、細節

你話你覺得呢集90分
咁Imdb你係咪會俾9分先,咪一樣俾10分
呢d評分網就係要俾高分 我都俾10分
但係咪完美?我唔認為

我認同我係動畫黨都會滿意呢集
但同現實一樣有時未見過其他option就會冇咁高要求
睇埋漫畫 加上珠玉在前 有對比係正常
80分喺普通動畫黎講已經高水準
但呢套係巨人 某d位應該要神演出
卡卡西個聲優原來已經66歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞