[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

故鄉4人組入面個紅毛(馬賽)比打塔個雀斑妹(尤彌爾)食咗(姐係同女王she she嗰個)
之後雀斑妹為報恩跟咗萊納佢地返去
再s4e2比紅毛細佬(波爾可)食返
原來係咁
之後會講

智慧巨人既嗌聲都係個角色既聲優配返
個個都鍾意先入為主
第三季

WIT都係揀位修修改改
係,當你屌過處女之後
其他唔係處都好似差咁d

可能要搞gay 試下唔同感覺
搞gay好啊
你搵屎眼巴
我冇得搞gay 冇jj
你做0咪得囉
不了 好痛
g持
就係搞亂左萊納d fd 個樣,開始串佢吊車尾果個係波波,mix左佢同顎巨個人個樣
兩兄弟黎架嘛
後面d角色同名仲亂
因為大家個樣都唔同曬
唔係傾得好地地
係同對家攤牌吧
:你地都有好人 我地都有衰人 冇計啦 聽下上面條金毛講乜?有冇得唔開拖?
d留言好中,最後嗰幕根本就唔係要high
唔係
佢地揀左個感覺好似英雄歸來既bgm
因為兵長斬獸巨個幕入左腦
https://youtu.be/H-zop4S_Y2c

Brad:

Why they here ?

They here to kill you.

Why we here ?

We here to kill them

左膠係咪唔睇戰爭同歷史片
定純粹係個耶撚
尋晚諗翻馬萊同牆內嘅立場
其實講真兩邊都想做死對方都好正常

始祖嘅地鳴對全世界黎講真係好大威脅,好似北韓嘅核彈咁唔知幾時激親佢就會冇啦啦放出黎打爆你

但牆內嘅王有不戰協議本身都係想和平,但出面班友死都想剷除佢呢個威脅

如果馬萊本身冇諗住繼續打牆內,eren應該會收手?想像到eren聽到宣戰後無奈咁為左牆內人要殺馬萊人(可以嘅話,我都唔想打仗),雖然一面覺得萊納夾係兩邊中間好慘但又可以感受到eren作為牆內(領導人?保護者?)要無奈作出嘅決定(為左大義/國家要犧牲其他人嘅覺悟)
呢集張力真係好癲
你潛入我
我潛入返你
你喺我面前自爆
我喺返你面前自爆
so fair
其實依加聽番本身個bgm都有feel 未必係扣分位
只係畀我知道咗pv同呢段leak嘅bgm
我就會覺得會有更好嘅option

見有人話唔應該用燃嘅bgm
呢點理解嘅
pv都算(其實可以再remake 去match番個氛圍)
但leak嗰段又唔覺係好燃
反而係有種"跟住落黎就係重頭戲"嘅感覺
亦帶一點悲壯感 去到point of no return冇得唔做
用咗55話個standard...
正正因為係巨人先至會有嘅兩極
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞