[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

所以睇完再對比返現實就覺得人好on9
條Link睇唔到喎
依幕MAPPA嗰張真係好靚
https://twitter.com/andikaangen/status/1348992445938159617?s=21
笑死串啲係咁話做咩唔用youseebiggirl嘅人
唔講以為ost得一隻歌
唔想放佢出去通水掛
係咪支那人屌

第五集播出後,myanimelist即刻上到rank 02
myanimelist可以話係老外主流
MAL喺歐美絕對係主流好出名吓

Btw果然都係鋼鍊同巨人爭世一世二
首歌+個畫面好撚好笑
佢好似lock埋twitter
小心誤觸地雷自爆
總之多連豬好過小

希望keep到個分數

有冇人可以拍點下post21#539 可以解封未
地鳴今集講咗
佢個討論區已經屌緊manga reader
搵漫畫黨去偵察啦
我唔掂ga
求漫畫黨賜教
”----po21 #539
未結局就排第二
未睇討論,因為連第五集都未睇
會降架嘛
上季part 2都上過no.2
我上面講呢d都係動畫有播過
唔關之後劇情事
個po冇人提都唔會代表佢唔存在
女巨篇、王政篇,前後間接令好多人死,艾倫已經對女神講痛苦到唔想生存,叫女神食咗佢
可以睇得出艾倫對無辜生命係有憐憫
呢幾集寫萊納既痛苦,法爾可代表既好人,今集艾倫就話自己同萊納一樣,都好明顯
我搵埋其他forum comment俾你,喺下面 多圖廢時阻po

呢集資訊量太多
宣戰演講、疑似阿爾敏、萊納、艾倫大隻咗、法爾可生死、戴巴生死、艾倫計劃、邊d同伴
大家都係focus喺表面呢一層上都有排傾
甚至好多人、reactor 一睇認為地鳴係錯晒,冇原因要咁做
但又睇唔到艾倫既苦衷,咁又點會去了解艾倫既心理

心理呢d側面描寫要慢慢仔細睇、綜合埋以前既劇情分析
而唔係佢冇show出黎
全部都係前面有跡可尋 有根有據
假設淨係呢part做得好,其他前面普通,咁的確唔掂
但如果前面好似依家咁,呢part再整好d,咪叫如虎添翼
你咪當我完美主義者,期望太高
但同時我前面都有講假如我係動畫黨 我都會覺得收貨
只係睇過其他option、前例,我係會想揀最好表現力果個

上面呀創個訪問係講some,唔係all
而且根本唔知邊d係呀創要求改
完全肯定既得 原創scene(艾倫夢、法仔夢、報紙男)、巨人打鬥、大量刪減/改動橋段(王政篇商會報社、調查女王身世、兵長威迫女神稱王、韓吉話艾倫會被食、艾爾文拉攏司令失敗)
呢d都為咗邏輯嚴謹d、動畫節奏快d、緊湊d,吸引觀眾而改
就咁改分鏡而唔刪減內容 我就搵唔到wit有
睇番Mappa 又係咪反證動畫組只要唔影響主線 有自己諗法 其實都可以自己鋪排 而唔係呀創100% idea?

整巨人真係壓力山大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞