[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (26) 麻煩pin block劇透撚

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
復權派嘅其中一員 當時喺馬萊入面做緊間諜
話要救mikasa同阿明應該係同佢嘅巨人之力有關? 再唔係就係因為都係艾族所以記憶上有某程度嘅關連?
Btw Ching你係新移民?
梟 上上代進巨
點解會題到mikasa同左膠明 會後面會講
係好大既劇透
咁馬萊到宜家點會仲係每個巨人都剩係得一隻
講起梟
動畫梟話要救米卡莎同阿爾敏嗰幕入ED
次次睇都起雞皮
嗰個位真係一撚流
提吓樓主
求乜撚

戈大
Thx

Sor 大家 涷得濟 打撚錯晒啲字
團長臨死一刻做出舉手嘅動作,fing開兵長揸住巨人針嘅手,然後講出「老師,究竟牆外無人類嘅結論係點樣調查出來㗎?」呢句遺言,然後兵長先轉而救阿敏,團長嘅動作究竟有咩用意?

呢個動作代表團長根本唔甘心就咁死左去 原因就係因為佢仲係當年自責害死爸爸發誓要窮其一生搵出真相既艾爾文

即使佢半推半自願咁應承兵長唔再糾結係地下室真相選擇放棄夢想去死 但到最後一刻迴光反照 佢依然係全場最唔想死果個人

都係因為呢句先會直接引導左兵長最後揀啊明 因為之前既兵長根本係感情用事一味諗住救艾爾文 佢理由口講係因為團長作用更大

艾倫雖然係意氣用事但冇屌錯佢 邊有人會估到團長仲有一口氣而被弗洛克孭上黎 根本打從一開始兵長就出於自私地決定左要比枝針團長 見唔到佢先猶豫比唔比啊明

但正正就係因為團長係基於走唔出童年陰影而唔想死 所以先會點翻醒兵長 諗翻起kenny死前講果句「每個人都是某東西的奴隸,失去了大概就活不下去」之後先會改變選擇 履行當初答應比佢安心去死既責任

最後兵長之所以會揀啊明唔係好似艾倫咁講啊明本身就重要過團長 而係瀕死既團長同過去kenny說服左兵長 當然啊明既夢想都拉翻自己一把 我認為最後兵長係用最理性既態度作出選擇而唔係感性 只係呢個方法同樣對艾爾文黎講係最溫柔
動畫好有feel
好想快啲知 睇唔睇漫畫好
華田巴標準答案:等多集先睇
嗰時仲係動畫黨
第一次睇真係

創神
艾倫變身果下應該配
https://youtu.be/P1EShwU8y1s
笑撚到仆街
神回覆之餘又抽到萊納水
岩岩睇完第五集 好撚想睇落去
我第一次睇嗰時下得勁大聲
快手推埋佢
冷靜啦
漫畫黨勸你睇埋動畫先補漫畫都未遲
快啲 今日都星期三
又爆post
助攻1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞