計劃進修PhD/Research討論區(16) 但當你智慧都蘊釀成紅酒

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

係囉屌

扮哂讀唔掂phD 咁點叫佢寫reference

睇個老細對你好唔好
之前我個LAB 有個毒女 唔多出聲 係到做RA
點知做做下佢就出左唔知Nature 定Science, (同出面Co Lab)現在都唔知走左去邊囉

Computational聽落真係好有前途,又多data玩,又多transferable l... cells既neocortical-hippocampal model咁,如果真係搵到新既neural circuit/neuronal activities去解釋cognitive processes,咁樣真係好有滿足感,好「前線」 做computational果邊,淨係玩已有既data/起computational model,果種「突破的滿足感」會唔會冇咁大?

Thanks 巴打

原來反而 animal model 既techniques比較容易學 我以為有好多wet lab protocols要學/experiment designs,比較難上手。

咁我應該都係揀computation,或者好似你咁混合兩個一齊做,transferable同有market之餘,又有cognitive果邊既滿足感

Frankfurt am Main 果邊,如果我收唔到berstein/lmu offer,唔知ac唔accept好因為5月26前要覆,但仲有4個programs既results有排先出

睇個老細對你好唔好
點知做做下佢就出左唔知Nature 定Science, (同出面Co Lab)現在都唔知走左去邊囉

睇個老細對你好唔好

係囉屌

扮哂讀唔掂phD 咁點叫佢寫reference

睇個老細對你好唔好

睇個老細對你好唔好

內省都可以好嚴謹㗎。句子嘅合法度好多時會超出日常會用嘅pattern,所以喺語言資料入面搵唔到啲極罕見但係又合法,或者極常見但係非法嘅結構。呢啲唔會講但係又覺得ok嘅句子,big data 幫唔到手,又其實係反映緊語言嘅構造。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞