計劃進修PhD/Research討論區(16) 但當你智慧都蘊釀成紅酒

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
一到呢個時間又狂推個post

屌你四十頁 btw econ巴打們phd一篇jmp top就夠做
屌你四十頁 btw econ巴打們phd一篇jmp top就夠做

留名睇你pub
人越大就越覺得女仔知識緊要D
真係接受唔到有D女仔 咩都無所謂 GRAD左做咩工作都無謂 求其啦總之有人養
淨係諗食乜野 食咩甜品 點樣享樂
唔係話一定要叻 但無目標 係到HEA個D真係好悶
真係接受唔到有D女仔 咩都無所謂 GRAD左做咩工作都無謂 求其啦總之有人養

我覺得幾cute

off topic
讀phd點結婚

現在越黎越多女架啦PhD
Life Science真係50:50
如果係Engine 咁要去第二度搵

呢句好有感觸

讀phd既朋友都係散落四方

自己本身都係無腳雀仔

好似被放逐咁,周圍飛冇得停

唯有以學術為伴

好似Alien: the covenant 入面個david咁

其實我最想做佢

我夢想 暫時係做一個 好Fabulous 好時尚 著衫好靚既一個科學家
話比你地聽科學家唔一定毒禿醜

我覺得幾cute

十零廿歲頭仲青春果陣個頹樣可能會cute嘅
但係廿五歲打後...

越讀上去,對情侶既intellectual requirements都越高

唔係話另一半要好學術/識好多research既野,但最少要有自己既抱負,or have some "higher desire" other than basic physical needs and satisfaction

其實唔單止另一半,對朋友既要求都係咁 「 淨係諗食乜野 食咩甜品 點樣享樂 」呢類朋友真係交唔到心。不過friends for utility/pleasure就另計

我覺得唔關自己讀幾多書先
一向都唔鐘意戇鳩鳩既女仔

BTW就快又爆post
過完happy friday竟然未爆post
睇黎大家都唔係好摺姐

越讀上去,對情侶既intellectual requirements都越高

唔係話另一半要好學術/識好多research既野,但最少要有自己既抱負,or have some "higher desire" other than basic physical needs and satisfaction

其實唔單止另一半,對朋友既要求都係咁 「 淨係諗食乜野 食咩甜品 點樣享樂 」呢類朋友真係交唔到心。不過friends for utility/pleasure就另計

我覺得唔關自己讀幾多書先
一向都唔鐘意戇鳩鳩既女仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞