計劃進修PhD/Research討論區(16) 但當你智慧都蘊釀成紅酒

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

內省都可以好嚴謹㗎。句子嘅合法度好多時會超出日常會用嘅pattern,所以喺語言資料入面搵唔到啲極罕見但係又合法,或者極常見但係非法嘅結構。呢啲唔會講但係又覺得ok嘅句子,big data 幫唔到手,又其實係反映緊語言嘅構造。
按呢個速度,等我讀完phd果時,應該開到(360)

計左velocity?

頭先個estimation,計慢左

兩個月15個posts,而家apply緊歐洲master,預計讀6年,6*15*6 + 15 = 555,應該係(555)

計左velocity?

兩個月15個posts,而家apply緊歐洲master,預計讀6年,6*15*6 + 15 = 555,應該係(555)

放多幅

[member]其實我係話呢隻故重口味 咁都唔重咩,用曱甴觸鬚ff ber]

內省都可以好嚴謹㗎。句子嘅合法度好多時會超出日常會用嘅pattern,所以喺語言資料入面搵唔到啲極罕見但係又合法,或者極常見但係非法嘅結構。呢啲唔會講但係又覺得ok嘅句子,big data 幫唔到手,又其實係反映緊語言嘅構造。

放多幅

又新post 考緊final追唔切
今日一次考2科 好彩之後再隔一個禮拜再考
收到德國一間 secure school既msc neuro offer,但好可能會reject佢,所以有少少內疚

有少少明白點解d grad school 會reject overqualified既candidate,因為驚佢地reject offer

收到德國一間 secure school既msc neuro offer,但好可能會reject佢,所以有少少內疚

有少少明白點解d grad school 會reject overqualified既candidate,因為驚佢地reject offer

冇咩內疚。Constrained optimization,大家揀最好,大家都明。

Goethe Universitat (Frankfurt am Main), 一言筆發巴打點睇呢間既neuro msc ?

聽講psy 係最好
你aim 咩 team 先?

冇咩內疚。Constrained optimization,大家揀最好,大家都明。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞