[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
打迪士尼隻BOSS好難打到左後面 起度跳跳跳

你又跳跳跳,都冇計

尋晚玩到有傳送
想問下開左2周目D武器同埋傳送係咪無左

即係我指9S同2B D武器係咪用唔同野
同埋時間線返左前面 無左傳送

武器道具晶片全部都會繼承 傳送點亦會全部繼承 但要推到主線開放傳送功能果度先有得用傳送功能

明白 即係而家我要做嘅係盡量開曬D點佢?

其實無咩所謂 而家你慢慢邊打主線 邊享受支線就夠
btw提提巴打 當你主線推到某個叫沉沒都市既海邊 有人叫你揸高達既時候就要停一停 建議做哂所有有能力過到既支線先好上高達 因為之後會番唔到轉頭 同埋對個故事既感受都會有影響

係唔係去沉沒都市 話有架補給戰艦果個任?
安妮叫我去做啦

尋日玩遊行個支線嚇撚死我 得18lv 要打35lv怪
想問下天才發明家個支線點做
扔左五萬幾蚊落去都仲叫我捐錢

應該講比完8萬會叫你一野比十萬所以唔好比完7萬再比2萬
各位玩完automata之後打算玩咩game?
真係好難填補到果份空虛感😞

重玩傷多次先

因為我見佢好方便又好似好有用,所以想學下,咁我想問下,點先跳得遠?其實唔使百獸劍都得?

禁實跳>轉踢>二段跳禁實>轉踢>dash>轉踢

已經咩都跳到

再要遠d就裝細劍>跳重攻>輕攻5下>轉踢>二段跳>輕攻5下>轉踢>dash>轉踢

咁樣可以係camp出去轉左直接跳過左邊道牆

Sorry,我唔明咩係轉踢 ,點做轉踢?

係空中HOLD住跳會捉住隻POD慢慢降落,期間按攻擊就會轉踢

你上面話轉踢,但係我轉踢完咩都做唔到

你用哂二段跳轉完就唔可以再跳

哈哈,因為我見你上面有幾個轉踢,所以以為可以幾下,thx a lot

https://youtu.be/2dlxg6ch0y0
之前拍過片
呢隻可能冇人地極限嗰啲咁高
但容易控制位置同好㩒
絕大部分寶箱/跳關位都夠做

重玩傷多次先

已經送左兩個save出去救世
今晚打埋塔就準備白金 然後點算好

重玩傷多次先

我玩緊第3個100%

你又跳跳跳,都冇計

尋晚玩到有傳送
想問下開左2周目D武器同埋傳送係咪無左

即係我指9S同2B D武器係咪用唔同野
同埋時間線返左前面 無左傳送

武器道具晶片全部都會繼承 傳送點亦會全部繼承 但要推到主線開放傳送功能果度先有得用傳送功能

明白 即係而家我要做嘅係盡量開曬D點佢?

其實無咩所謂 而家你慢慢邊打主線 邊享受支線就夠
btw提提巴打 當你主線推到某個叫沉沒都市既海邊 有人叫你揸高達既時候就要停一停 建議做哂所有有能力過到既支線先好上高達 因為之後會番唔到轉頭 同埋對個故事既感受都會有影響

係唔係去沉沒都市 話有架補給戰艦果個任?
安妮叫我去做啦

尋日玩遊行個支線嚇撚死我 得18lv 要打35lv怪

係阿 盡量過左打到果d就得
啱啱打完 大型機械人 話 外星人 係地底 係咪仲有排做?
我宜家打緊啲支線任, 應唔應該去收集素材升武器?
我14LV 今日唔小心行左去個位 啲怪 38LV 一下秒左 走都走唔切
我打到迪士尼歌劇個到,我得8lv,hard mode 有排磨, 第一次玩hack 成日形住會miss 左d 支線返唔到轉頭

8LV 真係是但一招都秒WO HARD MODE 12LV 冇MAX HP 晶片都大部分招秒殺,你8LV分分鐘中一粒子彈都秒
DLC有無LV限制?(同係咪要畀錢買咗DLC先有得玩佢D任?)
我隻人得61LV唔敢入去打住
屌, 早知 一早落埋地底先, 原來出返黎就開傳送點,
ON99 跑左成日
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

SO9SAD
有冇人知 有鎖啲箱點開?
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

SO9SAD
有冇人知 有鎖啲箱點開?

唔劇透嘅話只可以答你2B唔擅長開鎖
我14LV 今日唔小心行左去個位 啲怪 38LV 一下秒左 走都走唔切

尻禁R2就走得甩

重玩傷多次先

我玩緊第3個100%

ON99 跑左成日

我都係
覺得自己跑咁耐好on9
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

我想問下玩到邊到先開,我做支線下下都跑好遠,啱啱去到機械人村,但係又怕無做其他支線,又跑返去沙漠
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

我想問下玩到邊到先開,我做支線下下都跑好遠,啱啱去到機械人村,但係又怕無做其他支線,又跑返去沙漠

打第二次Adam 後
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

打第二次Adam 後

禁我係咪做到個到先打的支線?下下跑十分鐘,好金,定我要照打?
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

打第二次Adam 後

佢未打到第2次點知邊個係ADAM
ON99 跑左成日

岩岩想re你提你

打第二次Adam 後

佢未打到第2次點知邊個係ADAM

我打完第二次
但點解個名係eva
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞