[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
講得好 人地最後問左你咁多次
驚冇左save就否咪得
我琴晚打爆都del左save幫其它人
今晚開始再由0開始重打換個角度睇個故事

🤘🏻🤘🏻頭先都完成delete 左save
最後咁熱血既情景都想其他人感受下

Game 可以重新玩一次
爆哂a-e結局之後有無得翻做翻f-z ending?

有啊 chapter selection幫到你

thx
Btw sor㩒錯負皮
爆哂a-e結局之後有無得翻做翻f-z ending?

有啊 chapter selection幫到你

thx
Btw sor㩒錯負皮

是但啦
講得好 人地最後問左你咁多次
驚冇左save就否咪得
我琴晚打爆都del左save幫其它人
今晚開始再由0開始重打換個角度睇個故事

🤘🏻🤘🏻頭先都完成delete 左save
最後咁熱血既情景都想其他人感受下

Game 可以重新玩一次

試撚左30次都係想一個人打爆,結果都係打唔贏要人幫

有時有啲非劇情既野要問嫁麻
你學左點long jump未

琴晚先買game未開始玩
今晚開始研究

有咩唔識上黎問
最緊要打完1周目要繼續打落去

預左要打到三周目
聽聞二周9s會好悶

有多d野睇嫁,最緊要記得2周目要做齊d支線!

搵紅衣兇手要做
搵紅衣兇手要做
搵紅衣兇手要做
很重要所以講三次

打一周都飛左唔小支線,而家打二周為左開三周已經極速SPEEDRUN緊
但聽聞有D支線都幾有意思咁除左紅衣兇手之外仲有冇其他支線必做?

分析情報 21O

呢個好緊要 一定要做

2週目我speedrun 左
岩岩開始玩一週目,睇你地咁講係咪唔駛一週就清哂支線
岩岩開始玩,個地圖算大,做支線走撚死我
另外想問邊D晶片有用
另外想問邊D晶片有用

玩到中間有TP
另外想問邊D晶片有用

Normal 講真冇所謂
Hard不停裝MAX HP就得

最好唔好啦 有得tp既時候就清下 睇多好多個故事會立體好多

二週目支線會有唔同?
如果唔係咁樣重覆玩好辛苦

二週目支線會有唔同?

做過既支線唔會再有嫁啦
2周既支線都多幾多野
1周真係for開心玩暖心系列,但係啲info好有用
另外想問邊D晶片有用

巴打有無打DLC?

二週目支線會有唔同?

做過既支線唔會再有嫁啦
2周既支線都多幾多野
1周真係for開心玩暖心系列,但係啲info好有用

thank you
想問下我玩序章normal死左, 我記得係有兩把刀, 一把短刀一把長刀,
之後玩返簡單過序章, 發覺得返一把短刀, 係咪正常架?
定係我拎漏左, 要重頭玩?
想問下我玩序章normal死左, 我記得係有兩把刀, 一把短刀一把長刀,

要番去序章個BOSS到執

要番去序章個BOSS到執

岩啊 仲有好多野執

打boss斷橋度有得執返把野
另外想問邊D晶片有用

巴打有無打DLC?

S RANK剩係過左9S果個,冇興趣FARM10幾個鐘
晶片 反擊有咩用
晶片 反擊有咩用

可以反傷
不過好難用,就咁閃仲好
屌,點解隻game咁撚on9
玩到做個主線打海上果隻巨人
屌你老母本身渣機械人已經好撚難玩
仲要唔撚知打幾耐,打撚左半差唔多半個鐘都未打完
係咁撚死,死完又要由頭打過
又唔比補血唔比save,
嬲撚得滯成隻game熄左又要我從新黎過

玩ds都冇咁撚嬲,最撚憎揸機械人,又難控,d視角又on9

一黑白加堆波波個畫面亂撚到咩都睇唔到
如果我係A點save左, 然後我係B點死左, 睇返攻略好似係要返去執屍,
但問題係我死左, 都係A點出返黎,
咁不如我直接load返A點個save, 咁咪唔使執屍,
係咪咁呢?

條海豚?
印像中佢比你食回復藥嫁喎
其實你唔係比佢打多過你1半血一下,理論上你都夠時間回滿血嫁喎
其實我成程normal咁打去到1周目後期已經無乜食回復藥

條海豚?
印像中佢比你食回復藥嫁喎
其實你唔係比佢打多過你1半血一下,理論上你都夠時間回滿血嫁喎
其實我成程normal咁打去到1周目後期用岩晶片已經無乜食回復藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞