[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下堅固的插座點拎
同艾美爾間店 點先易d見到佢

插座? 有得買
快車間野有時睇大MAP 會見到
BTW 終於全武lv4
可以打Y end

我差艾米爾個頭

玩hard就算99lv都係一野秒玩左我成粒鐘

用A2啦
暴走鎖血

點樣鎖

用攻擊回HP chip
開暴走可以挨到一下剩1
如果你同時間用POD 打到人就會回番血+keep住暴走mode

即係用暴走mode 就會有根性唔死?
用pod keep 住射就可以無限暴走

不過如果你灰鏡果時補唔到血
你都係要跛腳幾秒
個體data差1%
隻GAME動作,戰鬥,音樂,故事都好正
係地圖同指示太廢,搵路搵到想喊

我會話佢劇情音樂動作都係世界第一 如果佢有多啲budget補返popola同a2 9s 2b之前段故 呢隻game會係game of the era

日系game 好興咁樣留白

有朗讀劇補完

劇透post 二樓齊晒大部份補完哩代nier嘅唔同資料

順便最後篇朗讀劇真係

A2去左散步
隻GAME動作,戰鬥,音樂,故事都好正
係地圖同指示太廢,搵路搵到想喊

我會話佢劇情音樂動作都係世界第一 如果佢有多啲budget補返popola同a2 9s 2b之前段故 呢隻game會係game of the era

日系game 好興咁樣留白

有朗讀劇補完

劇透post 二樓齊晒大部份補完哩代nier嘅唔同資料

順便最後篇朗讀劇真係

A2去左散步

有咩 其實我真係幾鐘意a2 怎至多過2b
Btw岩岩做埋柏拉圖1723 點解好似講緊自己咁
唉丫仆街橫尾
個體data差1%

我93%都已經搵唔到
Btw Emil home 3層中間個間有個好大既area比石阻住 但係睇地圖又無boundary 後面仲要有機械生物係度郁 有無人知發生緊咩事
係咪不斷傳嚟傳去就F5到emil商店
差啲高級材料就全LV4
差啲高級材料就全LV4

無錯
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?
有咩話乜chapter 好
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?

我記得我好似係chapter 9 未打eve又可以見到emil個時
要不斷傳唔同傳送點,但係都係廢墟個幾個,唔係廢墟既傳送點一出係唔會係地圖見到emil
修理巨型機械人點先可以打到大齒輪
蟲型怪好難打
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?

我上網睇人教
揀17.1章
即係9s 可以入塔, 一開始喺遊樂園訓醒起身果章
呢一章emil 一定會喺沙漠門口
之後你跟住流程去做就可以refresh 佢路線

記得全程都唔可以掂傳送點, 可以騎動物

1. 跑去沙漠門口射停emil, 對話
2. 跑入沙漠直到有敵人個位置
3. 開地圖, 之後跑返轉頭 (唔使睇地圖, 淨係開一開)
4. 跑返去金閃閃個路口再開地圖睇佢位置

呢個時候佢會有2個可能性
可能性1, 喺巨大機械人附近慢速行, 咁你就留喺金閃閃路口等佢嚟之後再射停佢同佢對話, 之後重複返step 2~4
可能性2, 佢會喺反抗軍基地附近, 咁你就跑返去基地門口隻鹿隔離向住右邊等佢埋嚟射停佢, 如果佢停正喺基地門口就會成功出素材同武器

有時入完沙漠出返嚟地圖會無咗emil 個icon,
咁就要再load 多次17.1章由頭做過
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?

我上網睇人教
揀17.1章

可能性1, 喺巨大機械人附近慢速行, 咁你就留喺金閃閃路口等佢嚟之後再射停佢同佢對話, 之後重複返step 2~4
可能性2, 佢會喺反抗軍基地附近, 咁你就跑返去基地門口隻鹿隔離向住右邊等佢埋嚟射停佢, 如果佢停正喺基地門口就會成功出素材同武器

上網攻略咁寫
落:小型短足等 店:埃米爾
我見去左emil 屋企佢先開始賣高級材料
咁去佢屋企係自己搵定主線劇情
利申:睇哂前面,見到去到水沒都市就無得做支線想做哂先推主線

算係隱藏支線 姐係自己揾?

3週目有得做番

算係隱藏支線 姐係自己揾?

自己開任同自己搵佢屋企係邊
唔會mark 係map
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?

我上網睇人教
揀17.1章

三周目買野升武器買到破產(一野買左五六十萬)
又要返去一周目搵商人買野嚟去賣玩搵返啲錢

btw, 升Pod lv 啲材料冇得買先煩
差啲高級材料就全LV4

無錯

傳完
跳去塔果到等?

我上網睇人教
揀17.1章

三周目買野升武器買到破產(一野買左五六十萬)
又要返去一周目搵商人買野嚟去賣玩搵返啲錢

btw, 升Pod lv 啲材料冇得買先煩

單純機械
新手玩係到掛2B機,由12lv宜家升到33lv 掛到收先熄左部機佢
12lv打夏娃hard又係1下被秒
新手玩係到掛2B機,由12lv宜家升到33lv 掛到收先熄左部機佢

太高lv你一定後悔,你怕難你玩咩hard,你掛機升lv跟住所有野扣你1,斬咩都一刀死你不如一開始就玩easy

太高lv你一定後悔,你怕難你玩咩hard,你掛機升lv跟住所有野扣你1,斬咩都一刀死你不如一開始就玩easy

我以為高lv係多少少血都防only, 39lv 即刻收手了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞