[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

因為我見佢好方便又好似好有用,所以想學下,咁我想問下,點先跳得遠?其實唔使百獸劍都得?

禁實跳>轉踢>二段跳禁實>轉踢>dash>轉踢

已經咩都跳到

再要遠d就裝細劍>跳重攻>輕攻5下>轉踢>二段跳>輕攻5下>轉踢>dash>轉踢

咁樣可以係camp出去轉左直接跳過左邊道牆

Sorry,我唔明咩係轉踢 ,點做轉踢?

係空中HOLD住跳會捉住隻POD慢慢降落,期間按攻擊就會轉踢
岩岩做到11b個任,講唔講個逃走plan比佢知好?講左會黑化好得人驚
岩岩做到11b個任,講唔講個逃走plan比佢知好?講左會黑化好得人驚

唔撚講
新入手
如果想拎白金
有D咩要注意
可以一take拎白金嗎???
新入手
如果想拎白金
有D咩要注意

理論上可行
新入手
如果想拎白金
有D咩要注意

理論上可行

有咩要留意
會唔會有D野 skip左冇得返轉頭
新入手
如果想拎白金
有D咩要注意

理論上可行

有咩要留意
會唔會有D野 skip左冇得返轉頭

最後有CHAPTER SELECT, 同埋有秘密, 所以你真係要一次就白金係一定得,睇你點玩
話說飛毛腿好難做

上網睇片睇跑法
插晒相關晶片(移速,閃避距離) 試多幾次就過

飛毛腿個任好多bug可以用
盡量用自己努力去嘗試先喇 如果真係過唔到先用bug方法過

不過十分唔建議咁做 會嚴重破壞遊戲性
話說飛毛腿好難做

上網睇片睇跑法

岩岩玩完呢個,第3次好難車尾燈都見唔到最後好慘
啱啱玩冇耐
有兩個支線想問下各位巴打
第一個係resistance disappearance
係咪無論我答營地個女人邊個答案都好
都唔會有啲咩好事發生
一解完仼轉咗個bgm心都寒埋save load咗
第二個係有三隻android叛變嗰個
唔忍心殺佢地
仲有玩開呢啲題材 知啲大機構(Yorha)一定唔會係啲咩好野
唔做會唔會miss咗一啲關鍵資訊?Thx

因為我見佢好方便又好似好有用,所以想學下,咁我想問下,點先跳得遠?其實唔使百獸劍都得?

已經咩都跳到

再要遠d就裝細劍>跳重攻>輕攻5下>轉踢>二段跳>輕攻5下>轉踢>dash>轉踢

係空中HOLD住跳會捉住隻POD慢慢降落,期間按攻擊就會轉踢

你上面話轉踢,但係我轉踢完咩都做唔到

已經咩都跳到

你用哂二段跳轉完就唔可以再跳

已經咩都跳到

你用哂二段跳轉完就唔可以再跳

哈哈,因為我見你上面有幾個轉踢,所以以為可以幾下,thx a lot

唔撚講

我做個時唔小心揀咗講

唔撚講

我做個時唔小心揀咗講

我揀左唔講
講左會點黑化法?
終於爆左真結局
跟手要由頭玩過
Rx 580 白mon 求救
好sad

Far個mod有無用?
無就refund住先la, 等patch

咩Far mod?
求指教

白mon fix
https://steamcommunity.com/app/524220/discussions/0/135512133550435608/

Far mod:
http://steamcommunity.com/groups/SpecialK_Mods/discussions/3/1334600128973500691/

白mon 果個方法對Rx580冇用 ,因為果個driver唔support 580 ,淨係480先有用。所以先咁絕望
Far mode 我試下先

唔撚講

我做個時唔小心揀咗講

我揀左唔講
講左會點黑化法?

load save揀返唔講,揀左講佢會話:原來11b想逃走,之前仲對佢咁嚴成日恰佢,而家死得咁柒,抵啦。大概係咁
啱啱玩冇耐
有兩個支線想問下各位巴打
第一個係resistance disappearance
係咪無論我答營地個女人邊個答案都好
都唔會有啲咩好事發生
一解完仼轉咗個bgm心都寒埋save load咗
第二個係有三隻android叛變嗰個
唔忍心殺佢地
仲有玩開呢啲題材 知啲大機構(Yorha)一定唔會係啲咩好野
唔做會唔會miss咗一啲關鍵資訊?Thx

會發生的都係會發生,要做的都係要做
話說飛毛腿好難做

上網睇片睇跑法

岩岩玩完呢個,第3次好難車尾燈都見唔到最後好慘

我覺得第二最難,第三場直接跳落去好易,再唔係裝細劍係重攻一開始直接用dash重攻直接斜飛落地已經贏8成
打迪士尼隻BOSS好難打到左後面 起度跳跳跳

你又跳跳跳,都冇計
最近無咩事唔好上大陸D Nier討論區
因為班正版玩家為了對付盜版狗特登標題劇透

你又跳跳跳,都冇計

尋晚玩到有傳送
想問下開左2周目D武器同埋傳送係咪無左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞