IG黑店賣假Jo Malone香水/護膚品/化妝品 2

513 回覆
152 Like 4 Dislike
仲未有人講香水係唔俾飛機郵寄,就算cream同液體都好易出事
海運既話成本又貴又慢,我都好想知佢地d貨點由''外國''運去香港

利申:以前做過下代購
樓主不如影嗰啲真貨同假貨嘅對比圖 屌柒佢哋啦
好似12枝裝個果JM香水咁,拎個真嘅紙袋影返JM 字俾佢地睇,睇吓佢哋點解釋會唔一樣,齋講冇對比圖,唔夠力
1. 真嘅枝管係隱形管
2. 個樽蓋同貼紙勁大分別
真嘅貼紙係短啲
真嘅樽蓋質感細緻唔係土豪正金色
3. 真嘅張貼紙嘅牌子名係反光有凹凸感
4. 個噴嘴同樽底都有分別
5. 真香水色澤係剔透
6. 真嘅盒黑邊係對齊
7. 真嘅盒簡介果面嘅淺色字係偏啡>黃
8. 真嘅噴嘴下面個托係轉唔到嘅
9. 真嘅獸頭條頸係短啲

好似係
2. 加多樣 貼子上面嘅brand name字體粗幼唔同

btw支嘢已經比我收埋咗入床下底嘅深深處
見到就眼冤
呢種其實算唔算,我見上面個list 有kiehl’s

一拼埋就好明顯
再睇真啲枝假嘅樽底原來係無弧度
啲代理group乜都有係都唔奇
可以報下價

我見連chanel耳環都有

笑撚咗
告埋佢地違反國安法,佢地個海外係中國大陸
仲有啲detail位我冇影到
總之成件事假到仆街 但佢網站寫明自己賣正貨喎 果陣真係有衝動想報海關
俾我一定會cap低曬啲對話然後報海關
就係依啲賤人搞cheap曬啲product
佢地咪會9up話咩唔同地方賣既包裝/招紙會有唔同之類既廢話
好似話好難拉人
要放蛇再加有錢銀交易先拉到
仲要攞去化驗定唔知乜乜柒柒 證明到係假貨先得
真係好眼怨
周街都係假貨
12枝裝果套香水係從來冇出過啲咁既野
已經問過staff 但佢可能又會大你 香港冇出姐 你又知外國冇出乜乜乜
我知好似有啲奸商會將真貨溝稀佢黎賣
所以啲公墓員都多人事不如少一事
呢啲已經唔奸了。

大家去睇下Netflix 紀錄片《化妝品之亂》,入面講啲假化妝品有致癌物質、有尿、屎、超量既細茵、有人拎啲超能膠整唇彩,乜變態野都有,會導致不育、發炎、生癌......

假化妝品係咁,你地覺得假護膚品、假香水會係點?
勸大家買左既,唔好有僥倖心理,以為會冇事,快啲扔晒佢啦!
所以咪假貨愈嚟愈猖獗
即刻去睇下先好恐怖
Sasa會唔會有假
真都唔好幫襯sasa啦
點解唔去專門店買呀⋯⋯ 唔好買sasa啦藍架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞