IG黑店賣假Jo Malone香水/護膚品/化妝品 2

513 回覆
152 Like 4 Dislike
臭雞 你賣之前咪check清楚咪無事囉
要連登巴絲打起你底 自己賴唔到就喺度扮好撚委屈
一比一咪即係假貨扮乜撚
一定假 未見過LV candle 有批發價
LV都有批發冇人去專門店買
個story係之前嘅,懷疑係嗰時暗串曾湛元條女開間叫heygorgeous.beauty抄佢賣假貨
推新post
臭雞啲相又假 貨又假 有咩係真
門市買有單
呢間成日見到佢個廣告
個價平到一睇就知假
又話咩代替貴價護膚品 但佢都賣大brand
唔係一心買假野嘅人應該無咁傻豬 覺得自己搵到荀野掛

支持樓主咁有心
你講盒入面張紙? 上次門市買sales有幫手入
唔係,你留意下啲紙下面有個黑色嘅海綿防撞托,正常應該係冇
黑色舊海綿
呢啲真係做多咗
假貨都有人抄?
佢會唔會太大諗頭
會唔會係因為大陸華強北開左間明通化妝品市場,所以呢排多左咁多假貨?
因為香港ig shop做beauty普遍應該得兩種入貨
一係經香港「代理」拎貨再擺出黎賣
一係就係外國免稅店平行進口 買夠一定金額就會有vip折 食個差價
而香港「代理」應該都係搵到平價就拋出黎再搵d on9 ig shop賣
咁啱之前睇唔知d乜有話明通有舖係會溝假貨賣 我諗啲假貨會唔會就係呢度流出
利申有留意開 呢排的確多左好多ig shop賣呢d JM set
戴翻頭盔唔知會唔會係最新出
但見都未見過之餘有d貨仲要平得離譜入貨都唔止佢個價
呢間ig shop post d相都係小紅書截圖多
依家好似好多ig shop 都係截小紅書圖
就開post mark價錢
想問下樓主,係咪有啲JM香水喺某特別地方買會連住個蓋癡張貼紙話係the company store only?
有冇巴絲可以整返個黑店List?
麻煩族長幫我同個日本人講聲唔好意思,因為我真係怕你攞住張圖就起到我底興奮到瞓唔著 店主不如俾心機一個禮拜內俾答覆大家?就算你講到幾無辜,你攞貨嗰陣無問清楚供應商貨源,你嘅法律責任都唔會輕,唔好唔記得你屈埋龍豐供應假貨俾你
麻煩族長幫我同個日本人講聲唔好意思,因為我真係怕你攞住張圖就起到我底興奮到瞓唔著 店主不如俾心機一個禮拜內俾答覆大家?就算你講到幾無辜,你攞貨嗰陣無問清楚供應商貨源,你嘅法律責任都唔會輕,唔好唔記得你屈埋龍豐供應假貨俾你
講真攞貨嗰個無得話唔知就推卸責任,你都唔知咁正常消費者點會知呢到已經關商品說明條例??
先唔講佢嘅法律責任,佢嗰度四個分類,顧客願意俾嘅價錢已經有唔同,顧客願意俾更高價錢$100買正貨,但如果佢只係買緊水貨或者一比一 (仿冒) 顧客可能只會出$50/更低,根本打呢啲所謂通告我心入面對間舖已經打咗個5折,我覺得係有問題
5折?即係仲有一半機會無問題?
講到出口會溝貨賣, 仲戴哂頭盔話佢自己都唔知賣緊邊隻
竟然都仲有妹豬會博自己係幸運兒
之前Netflix有個節目其中一集講假化妝品
大陸有工場專整假化妝品/護膚品
一枝假唇膏,Mac/nars個埋牌子,成本幾10蚊
假香水好似近呢幾年先多左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞