IG黑店賣假Jo Malone香水/護膚品/化妝品 2

513 回覆
152 Like 4 Dislike
佢啲圖影到似層層咁 真係有啲懷疑
千一蚊買到值$2400嘅獸頭香水真係博唔過
鬼影變幻球
果然係相由心生
岩岩碌過下,最平賣緊800蚊

下面兩張係我係英國買嘅
佢狐狸頭果枝影上黎張貼紙好似有啲長

佢已經係打平放
打直放嘅話先盒睇落係咁嘅長度
賣1100我真係唔信
上面果間我覺得係真
我都觀望緊
因為佢介紹既相對好小眾
另外有間黃店賣香水
都係做緊專櫃價既折扣
叫top accessories
有實體舖又有得試聞
我之前喺依間買過Jo Malone啊
就咁睇個字體個J M係一樣嘅
但係詳細啲我就唔識分係唔係真
不過我見佢價錢唔係真係差好遠應該相對地可信啲?
係wo真係有分別
真係唔拍埋一齊睇都唔覺
上面嗰間我會勸大家都要留意首先佢本身已經唔多實物圖,應該都係小紅書偷,佢另一個IG:

呢張相同上面絲打教分BYREDO假嗰枝字體大細好似
呢間4.3萬人follow喎
又係打哂樓主所講既頭盔文
呢支香水就咁睇都奇奇怪怪咁,真定假實物圖嚟

樓主係時候出動
Top accessories我有買開啊
但我鍾意嗰啲香水真係好偏門,偏門到Top佢哋都未必有
所以先想睇睇香港有無其他舖頭係有入呢啲冷門香
雖然話冷門應該少假貨,但都總係會驚
麻煩絲打睇睇#108
呢支睇落似真

你個C冇漸變色應該係假野
同埋成支野既字都好粗糙 千祈唔好搽
樓主好有心幫推
但正常jo malone個盒係冇黑色個托
https://inlovejomalone.pixnet.net/blog/post/214921191-byredo-負面教材-真假香水-rose-of-no-man%27s-land-分

呢篇打假文都有講字體
ig shop 圖又似係文入面真嗰個樣?
我發現呢上面絲打張真假圖雖然左字體好似真,但因為佢字體時大時細所以係假,我依家睇返字體大細可能要對應返唔同情況
咁樣樣啊
買樽香水要兼職埋偵探
push
支持樓主
支假嘢,係喺glowxxxx買的
後尾買返支真嘢
無論氣味/包裝都同真嘢好大出入
(大家一定要審慎

paragraph都係照抄 想點
呢間1997見有人post過
要follow先睇得 又有得批發
話有啲係正貨
有啲係一比一
有啲係水貨
有啲係次貨

但經營條友唔知邊啲打邊啲講到明同藥房一樣
又有唒Dyson
連AirPod pro同Marshall都有得賣
真係Fatfat
我仲買左堆 Curel 洗臉 會唔會用撚到爛臉
嘩 好多簡體字喺個包裝到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞