IG黑店賣假Jo Malone香水/護膚品/化妝品 2

513 回覆
152 Like 4 Dislike
有啲地方巴打可以留意
1. 佢所謂現貨連一張自己影嘅相都無,9成9係香港批發有現貨而唔係佢自己現貨,啲客一入數,佢直接叫香港批發幫佢寄

2. 呢啲IG SHOP最鐘意就係用平行進口貨品/非專門店購入做借口,順勢推卸產品味道/質感/包裝/標籤/保養條款同專門店唔同 一句講曬唔係專門店買,唔代表連個廠都唔同,佢咁驚要打句產品味道/質感,已經間接證明唔係由真正品牌製造

3. 唔記得第幾個POST已經有絲打問過,我已經覺得佢有支粉紅色Tom Ford香水好奇怪,巴打可以睇睇

見佢特別平覺得硬係有啲唔妥
見過$380 仲要影埋實物圖
不過story片嚟,低清
真係去啲正常渠道買好啲
去ig shop買完中伏再去買支真嘅仲貴過直接去專櫃買
呢間嘢po咁好多評 應該好多苦主點解冇人追擊
可能係店主打手自己俾自己
https://instagram.com/hk_buy_buy_online?igshid=ws9mztrjuouk

見到呢間都有香水賣不過唔知真定假
同埋見到story 有MAC唇膏
但無乜自己影嘅相
暫時淨係睇到一個PO講JO MALONE香水不過唔係實物圖,所以真係唔敢肯定SORRY
第一次睇喎 唔通又係埋假貨
絲打可以擺相出嚟俾大家睇吓?我喺第一個post #700 都有提過巴絲一定要睇實物圖同埋要留意細節其實依家最恐怖係好多表面做得好好,甚至有埋商業登記,點知都係賣假嘢所以大家真係要小心
絲打雖然我解釋唔到你話香水味道個問題,但係個香水樽係真
見到呢間有拍片講真假,但佢其他貨,圖都係用人地既圖。 樓主覺得會唔會伏?

https://instagram.com/baconsbeauty?igshid=4tvpwst4zvms
貨就真嘅不過好唔鐘意佢偷完圖唔落credit,雖然係小紅書,但用咗人哋嘅就要標明
好奇點解佢偷人圖啲貨你反而覺得係真
突然發現,之前follow左嘅一間賣假香水嘅IG shop,突然轉行去買護膚品。
大家小心啦
前身冇記錯叫vnus.hk,之前都有po過上嚟
應該就係呢間啦
想問Bacon’s beauty d香水係真定假?
想問有冇人系依間買過想知系未真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞