IG黑店賣假Jo Malone香水/護膚品/化妝品 2

513 回覆
152 Like 4 Dislike
絲打希望唔會太遲覆你,認真望望佢STORY見到佢舊名叫 a.little.gorgeous,我唔記得邊個POST我覆過佢係假貨扮水貨香水!

呢啲假貨好鍾意呢個通告而且好多藉口唔面交,呢間直頭唔擺電話出嚟!

小心唔好中伏
@peonydreams.hk
@peonydreamsnew

想問有冇人喺度買過係咪真嘅🙏🏻🙏🏻
個人唔建議
1. IG/Carousell 話有現貨嘅實物圖都無張,啲相唔係小紅書偷返嚟,就係品牌嗰啲官方產品圖
2. 連最基本擺個電話出嚟都無
HKTVmall d商家 同問

想問下買咗幾錢
Hello 巴/絲打希望唔會太遲覆你,可以追返之前啲POST,淨係 Jo Malone + Tom Ford 已經完全唔合格,佢嗰啲雞到直頭第一關都過唔到,一望包裝已經假到飛起,例如JM字體勁粗

不過佢食物鏈好低層啫,唔多單唔敢擺電話唔算太猖狂,巴絲有追開醒目嘅應該一睇就知
一睇已經覺得不了,追咗你好多post
已改名 @skinnn.zero

成日都係ig見到呢間嘢 唔知係咪假嘢
Hello 絲打,唔講咁多啦自己睇路啦

啲入代理group 賣香水嘅ig 係咁㗎 個個都叫你係IG寫個平行進口貨嘅聲明 出得呢個聲明 大多都係賣假嘢
Top accessories 係咪真
見到佢平得都幾多下 又係黃
真 放心買

依間double.step_beauty又係假嘢
又一間假香水
我買完先睇到呢個post中咗伏
同咗店主講想退錢,但之後就冇read message
點算好
Hello 絲打,想問吓佢寄貨用咩地址?
荃灣海之戀
係咪真係屋企地址?如果我自己會咁樣做
1. Send一段message俾佢,大概講返想退錢退貨,表明咗你已經有曬基本資料包括佢入數資料+名,最重要係你有佢地址所以海關跟進機會係好大!建議臨尾send多句thank you等佢會㩒入去睇你前一個message一大段嘢講咩!

如果真係無理你而又得閒,可以email海關/打電話舉報,之前有絲打直頭上埋去office落,你呢個case更加好就係有埋地址,到時海關/政府部門出信叫佢上庭方便,佢唔出庭起碼相應部門可以有跟進行動
唔該晒你阿!但佢個地址順豐冇詳細show出黎,淨係顯到海之戀*****

不過我準備報海關同埋消委會架喇
Keep埋啲payment record 咩ac no. / FPS
呢啲資料要報嘅話都可以traces 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞