[KPOP] K-pop 2020討論區(36)

1001 回覆
14 Like 135 Dislike
IOI
韓國無限聚令之類嘅野?之前香港開party都俾人屌死
年年MAMA有樣嘢我覺得真係好煩
就係有啲無留意已經開成個Kpop或者都已經唔點追Kpop嘅人喺度嫌三嫌四
又話無BP、無YG啲團,無佢識嘅二代團
又講返二代嗰陣好好
得罪講句,事前唔撚識睇吓個表演名單嘅咩?
真係唔使睇哂成個直播架喎,
Mnet youtube channel其實一路直播,
隔一陣都upload返啲cut上去
希望快啲有健康齊人睇
之前梨泰院四子就狂屌
但佢地自己漢江呀club個啲都爆哂人
手殘禁錯 比返正評
WJSN Yeonjung都驗緊
IOI
SM娛樂公司新人組合aespa出演的SBS《人氣歌謠》的YouTube視頻中直接插入了髒話,引發了爭議。
12月1日,youtube頻道上傳了站在《人氣歌謠》舞台上的aespa成員們的個人視頻。問題出在視頻初期aespa在跳舞的過程中傳來的聲音。被推測為男性工作人員的人物和俚語一起笑稱"不適合",後來才被大眾所知,被解讀為嘲弄aespa的內容,受到了嚴厲的批評。
雖然有人推測這是針對鏡頭而說的話,但很多人指出,在觀眾觀看的youtube視頻中暴露俚語也是個問題。
對此SBS方面承認YouTube運營方的失誤並道歉,同時解釋說引起爭議的對話內容與aespa無關。
SBS相關人士7日表示:"拍攝過程中,與藝人舞台無關的工作人員之間的業務對話已經進入視頻。 由於youtube運營方的失誤,沒能仔細確認相關對話聲音並上傳,對感到不便的各位表示道歉。 以後會更加註意的。"
不如全個Kpop界驗一次
唱歌跳舞嘅中武肺都唔知會幾傷
應該唔似支那咁會收集DNA嗰啲掛
但句野就唔會收返
點搞
訓咗幾耐 宜家中武肺個啲根本冇咩後遺症
咁同香港正苦咪冇分別驗完又唔係之後唔會中 正路要停晒所有年終 不過堆公司同電視台實屌鬼
SBS:唔係話娜娜,工作人員之間講嘢啫
周潔瓊應該會冇事
佢地4/12食飯 今日驗有可能假陰性
只係咁啱得佢個fancam有
工作人員之間傾計既內容嚟
無其他意思
你地唔好對號入座啦
啲韓國人網上瘋狂屌鳩班club仔嗰陣時你唔知啫
因為唔關idol事 你就唔知
Mariah係melon有冇機打贏bts
度延同一日生日會唔會有去
佢4號凌晨就開生日vlive 係咪預咗時間去
乜鳩野 我邊有話佢地冇屌一般人
我係話佢地自己咪一樣照聚會 求其一search都有啦
得你先知
一路話韓國好恐怖但自己又去henz朝聖我都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞