[KPOP] K-pop 2020討論區(36)

1001 回覆
14 Like 135 Dislike

mnet有冇咁唔鍾意twice 唯獨是twice個thumbnail係咁嘅
我個人覺得MonX btob got7可以一試
對比返queendom卡司嚟講
仲有得活動都唔珍惜下
winner洗乜上呢啲節目 點會同呢班人同lv
teentop十年大前輩都唔同lv啦
winner就唔會啦
依家既ikon應該有機會
人歌幾可怕

15男新人之後(唔計w1)冇一隊拎過
有機會但YG唔會比自己啲artists上呢啲自降身價嘅節目
競選節目?YG只會放人做評審
講真mnet呢啲惡剪節目有幾多真係成功又誠實地上到位
唔需要上都最好唔好上
我唔覺得fans真係會想睇自己idol同人哋比
del咗
iKON真係唔知點樣先可以翻生

NCT真係垃圾黎 屌你老母NCT CON咁撚樣
BI唔喺度真係唔知點算
屌NCT舞台仲長過防彈
雖然佢地真係好撚多人
2020年MAMA頒獎典禮(Mnet Asian Music Awards)6日在南韓舉辦,因疫情關係以無觀眾方式進行。當晚受邀演出的女團IZ*ONE帶來新歌《Panorama》初舞台,這也是她們繼《PRODUCE 48》被證實「有兩人是被替換上而出道」後的首次回歸,備受關注。

▲IZ*ONE回歸備受關注。(圖/Courtesy of CJ ENM提供)

上月18日首爾法院公開《PRODUCE 101》系列節目的受害練習生名單,最讓粉絲惋惜的,誕生IZ*ONE的第三季中,被證實真實排名中,李佳恩其實是第5名,而另一名被動手腳的練習生,是原本應該是第6名的韓初媛。等於現今的成員中,有兩人是被替換上去的。

▲IZ*ONE新歌《Panorama》初舞台。(圖/Courtesy of CJ ENM提供)

事件爆發後,讓IZ*ONE的活動再度受到關注,即將在7日回歸的她們,也提早在MAMA頒獎典禮曝光新歌舞台。這回新歌《Panorama》一開頭,是由「小櫻花」宮脇咲良站C位,而票選第一名的「官方C位」張員瑛,則在歌曲Ending時站到中間。

▲IZ*ONE於MAMA演出時,把粉絲的應援留言放上舞台。(圖/翻攝自Mnet)

舞台上,MAMA製作單位特別在舞台加上歌迷留言,感性表示:「IZ*ONE是我開心的理由。」、「一直為IZ*ONE應援」,彷彿歌迷們在現場給予IZ*ONE力量。久違看到IZ*ONE,粉絲也心疼地說:「員瑛的臉頰都瘦了。」
食左WEEEKLY個STAGE
出道就30隻碟
冇記錯唔止MAMA係咁
以前仲有好多年尾show 一面倒比男團 包括唔紅個啲
女團真係得最top既先有stage 但時長可能仲短過新男團
個人覺得Queendom某程度上 係想彌補呢啲不公
幾時先有Queendom 2?
今日YG寶石盒有STAGE
想睇17 +1
又話冇人睇
@漂亮虎咚咚

【初動】 ENHYPEN 出道專輯 [BORDER : DAY ONE] 280,8**張

出道就30隻碟
BTOB 真係應該要上
好多啱啱退伍,再衝人氣好機會
所以Apink自14年都冇再去過MAMA
估唔到佢啲後輩都係咁既待遇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞