True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
小心好多假貨
除非係有單贈品
我買完samsung 機 之後都係 500蚊放走左buds+
因為已經用緊sabbat e12 ultra

唔明點解咁多人專登去追buds+

開咗同冇開我唔覺有分別
因為綜合黎講無得輸 尤其呢個價位
想請教一下
用咗好耐部pxc 550收左皮
諗住執部XM4玩下
頭先去試個抗噪唔知係佢太勁定係我垃圾覺得好辛苦
各位師兄仲有冇好介紹我試吓
ipx2
大家對UE呢對有冇興趣
個技術可以將耳膠跟自己耳殼形狀再定形

https://youtu.be/Rw2TPZXd5eY
好似幾正
不專業包膠(利申:無用無試過其他TWS,但大概3 4年前仲係屋企人養嘅時候有玩iem 1964 ears, ultimate ears etc):
講硬件先,佩戴選舒服,唔會跌,個Seal就嘛嘛哋,要買其他耳膠試試,藍牙連接暫時無斷過,遲啲搭地鐵再試試connection同隔音。
音質方面由於無試過其他TWS,我唔知底線應該邊度draw,但noble pro嘅separation同resolution係真心唔錯,人聲都較前,聽返以前啲eric clapton john mayer live算係有層次。Bass就好嘛嘛哋,可能我以前iem太好關係,有啲唔慣Bass唔夠重。mids highs正常發揮。但我覺得鍾意hybrid signature嘅人應該會滿意noble pro。

由於我係pre order買平關係唔,我覺得算係滿意7.5/10。有機會我會去試埋gemini因為我prefer有anc,但起碼2個禮拜之後先得閒
第一代要煲一個星期個bass 先好
依家你咁講都唔知買邊隻
我得閒都去門店試下gemini
多謝晒巴打包膠
個盒好似都好細
有無人買左Nuarl N6 Sports?
本身考慮N6/N6 Pro,但又有新野唔知點揀好
上面有ching 買過
佢個代理好過ECT
ECT 又要放底幾日Check 機
不過ECT 代理個姐姐幾好人
香港幾時出,好似好正
忍咗成幾個月 終於入咗MTW2做聖誕禮物
國際暫時未知
https://custom.ultimateears.com/pages/ue-fits
接近最底有得sub email等通知
佢美國都開始完pre order出貨
國際應該不遠已
睇完咁多巴打們講 audio technica ckr70tw嘅問題
叉電問題之類
值唔值得入手?
頭先被迫搭狗鐵,隻bose qc earbud真係勁到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞