True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
第一代出左冇耐個價就插水
咁樣對比可能分別不大既
我自己之前用XM3 之後買左MW07PLUS同MTW2
最尾為左ANC又買左BOSE

而家出街用BOSE 係屋企臨訓塞住對耳就MW07PLUS
無女聲就唔係鐵三角, 睇黎要轉目標
鐵三角唔知係唔係換晒D工程師/調音師
近年出既野D女聲已經唔係重點
https://aviot.jp/collaboration/te-bd21j-pnk/
有咩計可以日本運番黎
日馬寄集運
電池喎 集運收咩
真無線耳機我用buyandship照寄過幾次都無問題(純個人經驗)
好好 試下先
用緊momentum true wireless第一代, 最近壞咗. 都算滿意
想換新睇下大家覺得mtw2 好定bose 果隻qc好
定係galaxy buds live
邊隻qc好呢家野
唯有答你硬件台通用果句 電子野呢d撞手神
sorry 我指bose隻quiet comfort earbuds
睇你對anc個要求高唔高
如果你對anc要求高既 bose應該係而家最好選擇
因為你俾果三隻個價錢都差一級
如果唔睇anc既 睇價錢做人
今日見到隻cambridge audio既melomania touch 1月出
$1280 有藍牙5.0
有aptx, 電量 9 + 41 hr
有個自己既app調較耳機功能,
仲有特登為左講電話有個Clear Voice Capture

最衰係1月先出,到時先睇到多D評測
依家豐澤做緊jabra 75t $1099
到1月應該就無呢個價
但係75t無aptx,我用android好似會多delay?

掙扎緊買75t定等melomania touch
想問下大家意見
尿袋哩啲成大舊鋰電池既野9成9唔寄
其他有電既野可以問問集運
NOBLE突然出隻PRO版
隨時撚晒買第2代啲人
有無ching用Bose quietcomfort坐巴士嗰時有聽診效應,有時架車一"凳"隻耳機就有"隆隆"聲,開ANC就更加明顯
諗緊buds+定JLab go air
有冇巴打可以比下意見
buds+ 有什麼咁好?

我用緊sabbat
買samsung機送buds+ 即賣放走左
buds live唔係入耳
bose qc係降噪

完全係兩個風格喎
想問下呢個價抵唔抵買?同埋呢隻野質數ok 嗎?唔該晒

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞