True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
其實想入mtw2
因為 Bose qc 個樣真係爭啲
但係驚 mtw2 帶得耐唔舒服
同埋唔知做運動會唔會易甩
qc so far 好似都係話好舒服,運動都無問題
可以單邊用,未試過斷線
佢嗰ANC搭巴士有機會出雜聲,好彩佢本身隔音都ok,我用M size塞,唔開ANC都隔左大部分聲
求包膠
本身都好想買 但係無得試
想睇下noble pro 同gemini 邊個好
跑步
mtw2你預有汗有油就會鬆
我自己習慣係跑前抹乾耳仔同耳筒,要冇油
但夏天大汗就多數要抹汗
價格網都係$770,差少少就買行貨好過啦,我都係價格網買。學另一位ching話齋,可以睇吓有無人放贈品。
上兩次更新後連線已經非常強,無斷過線,更新後連喺旺角疾都無咩點疾過,可以話超過99%無疾。
其實QC對耳翼都幾頂下 我用得頂都會痛
但係有翼穩好多
見到好多人放500幾
用耐左而家用SIZE2都OK 
開頭買番黎用SIZE1 收工坐車番屋企除果下都覺得痛
而家用慣左QC 反而訓覺用ME07PLUS會痛
明明隻耳翼應該MW07PLUIS果隻軟身D
Agger 油耳運動唔好制

其實唔建議運動個陣用入耳式
就算有anc都好易開得大聲耳道受壓
半開放式/骨導傳好d

我有mtw2都另外買咗隻掛耳式跑步
同埋跌咗會有啲心痛
有冇運動耳筒推介
以家用緊 buds +
跑步都 okay 唔會跌
用用下無啦啦就話 connect 唔到
DKLM 三叔啲客服又係9屎到爆
把鬼火換 q 咗佢
如果睇spec
nuarl n6 sports 11月尾最新出
$899
降噪真係一般
同off無咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞