True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
75t今日收貨 開心使用中
降噪冇想像中咁勁 但其他都好好
相比下發覺一直用緊嘅creative outlier sport音質都唔差
你地平時聽歌係咪都開主動降噪 level應該set幾多左右

有無人試過將mtw2耳膠中間個十字剪左佢,整體應該會清d?定純粹耳膠材料問題?

試左cp360,覺得cp360嘅bass會差左,不過人聲清晰左,諗緊係咪中間個十字整濛左d聲,用原廠個耳膠,bass真係正好多,cp360就戴得舒服d,不過唔夠貼耳,自己用緊m size,可能s size會好d
試曬啦,都用左一段時間,用原廠個耳塞係真bass好d,不過cp360會清晰d,諗緊會唔會係cp360個耳膠size問題
唔係,我不嬲聽edm,mtw2啱我口味,只係純粹換左耳膠,有左比較之後,覺得cp360整體會清晰左少少,但原廠個耳膠音質飽滿度高d,即係相同嘅EQ setting,原廠果個你會更容易聽到bass果d澎澎聲,唔知係咪因為原廠個耳膠戴落貼耳d,因為cp360耳膠比較長身少少,戴落相對無咁貼耳唔,係講緊人聲,純粹係整體感覺cp360清左少少,其實cp360都唔差,聽耐少少又開始習慣
amazon個價唔係168咩對番好似香港平D
真心求教
間中跑步會聽歌,平時返工放工都會用
返工都會講下電話

Jabra 85t 定bose 好?
還是有更加好既選擇?
renew 99 only
Sennheiser MomentumTrue Wireless 2
Bose quietcomfort
B&O e8 3.0

音色嚟講邊隻最好?
Bose 音色一定無佢份,只係降澡勁,調音叫正常
有冇啲1000$無線耳機好用,比屋企人用,簡簡單單就得
75t / 75t active
咩機? ipx rating? multipoint? 通話? 續航? anc?
85t好過
bose真係太大粒
renew咁無得比喎
其實係咪就黎出XM4
我見US直頭係sony官網個定價都減左WF 229>168 WI 299>198
香港都仲係1890
應該就出,新內部設計塞多啲電池等xm4可以跑qn1掛
睇你聽乜,人聲慢歌一定係B&O
WF XM3 舊電真係唔撚得
用左一年到,開NC得番3-4hrs
如果XM4可以講到電話就好啦
你算幸福架啦,xm3 po入面啲人用1年,換埋新電都係一粒鐘貨仔
知唔知邊到入手mtw2好用緊隻e8想轉黎玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞