True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
佢聽開咩歌先
如果係Rock, band 呢啲應該冇死
如果係聽人聲特別係女聲就揀過隻
MTW2比較似係樂器聲包圍住人聲
有無ching用過Cambridge Audio, noble audio falcon等等無ANC嘅TWS,搭地鐵/行街會唔會太噪要較音量好大聲先得
想買cambridge audio melomania touch或者noble audio falcon 2/pro但係唔知無ANC係未唔啱地鐵返工放工聽
行貨好似真係完全無消息
想問預算1千左右
B&O E8 2.0
SONY 1000XM3
邊隻音質好D?
xm3 啦
xm3用左年幾 聲冇問題
但係覺得好大舊好重 麻麻地舒服
冇ANC嘅耳機你咪當係以前耳機嘅隔音效果
noble隻 falcon隔音係唔錯
ect話下年先有機會
耳機大細都唔同,2代放入一代盒差唔差到電㗎?
專門店咪有...
用緊falcon
無投訴
被動隔音已經好滿意
好似冇人講devialet gemini
冇人講咪你講
E8 2.0係行貨嘅話,可以華麗轉身到3.0
通話我都試完了
唔知點解係時得時唔得,要再研究係咪關software事
anc方面佢確實係隔到電腦/ipad speaker 開20-30% volume嘅聲音,但再多就唔得了 (講緊無播歌)
但隔巴士聲就唔得了,只係隔到7-8成

總括嚟係唔差嘅隻嘢
差唔多啦 都無可能100%阻晒
都係個句整體都係好過MTW2 少少
上面我有同另一位巴打討論,而家香港實體鋪有demo試,可以睇下啱唔啱自己
佢係咪仲細粒過mtw2
好明顯細好多啦 唔好玩啦
因為我無真係試/睇過mtw2實物
一揀就已經係qc Earbuds同呢隻選擇
總之就全部都好過MTW2 些少
些少 不能再多 不過係有誠意既Devialet
巴打,可唔可以講多少少通話時得時唔得嘅意思?係對方聽唔到?
我無真係用佢嚟打電話呀
只係用電話錄音/錄片功能嚟試
發現有啲recording收得幾清楚但有啲就唔得咁囉
咁請問WhatsApp voice message有無測試過呀?
無呀,但用過ig voice message試過,呢個係抽油煙機下面試過效果唔錯。

係喎,你提醒咗我可以用WhatsApp voice message試,可能遲幾日又再咁試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞