True Wireless 真無線耳機討論 (49)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
其實我用咗個幾星期室外通話都正常……
係唔係批貨唔同 我哩幾日先買 update 埋firmware 跌過埋落地

到手
mtw2 同 ath-ckr70tw 買邊隻好

轉左用 Xelastec 耳膠,物理隔音比較好...
我用開spinfit
Devialet gemini 係咪未出?點解完全無 review?
dma 好似
想知通話點樣
我由唔見65t到買返75t都未見有一隻係無比人屌過個通話差。
我懷疑哩到啲人係唔係少傾電話
Xelastec好係好
但我入完盒成日都好易變形 會有一忽凹左入去

而家用番SednaEarfit Short算
應該夠位放,點會變形㗎!?
好有興趣入呢對,等用後感
夜d試完上黎報告
sony wf-1000xm3 vs klipsch t5 ii
邊隻音質好啲?
我又怕sony用一年就倒電,係咪唔update firmware就冇事?
想問下jabra 75t 想換粒冇咁硬同隔音好啲既耳膠有冇咩推介?
大路就TYPE-E spinfit呢D
AZLA果幾隻我而家用緊都唔錯

呢度呢D買下買下其實都用唔少錢
試完牌子仲要試SIZE
spinfit cp360唔算硬,都ok
我65t同75t用360中同細碼都會留係耳仔到,要用返原裝

唔專業尻up報告
暫時聽左三個鐘 試左用iPhone spotify streaming 同DAP
唔知係咪真無線嘅通病 定係我聽開有線 硬係覺得d聲同之前隻mtw 一樣都係有少少朦
搭左一程黨鐵一程巴士無斷過線 iphone個volume推到一半左右
預設開左anc隔音都算ok 今晚返去換左粒spinfit應該會更好 環境聲好似比之前隻mtw做得仲好
行過海傍有風都唔算太嘈
音色方面 人聲應該算前 女聲比男聲正 但bass唔夠 同埋就係上面講d聲朦 樂器聲都係
連線上試左睇片同打機唔覺有delay 就算有應該都係0.1-0.2秒
電話方面淨係喺銅鑼灣講左兩句 對方話都算聽到 我自己就聽唔到自己講野所以唔知如何
另外幾鐘意佢有mechanical 嘅control 制
我覺得好過touch 同埋可以左右耳獨立用
iphone 上面直接睇到電量 聽左一個鐘用左10%
鐵三角個app有得較mode 同eq 嗰d
可以自己customize hotkey

最後就係 佢個盒好靚又的式
用左咁耐so far都無唔舒服 暫時好滿意
另外宜家試緊佢會唔會走電
即係對耳機同粒膠 唔啱位好鬆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞