真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
Byredo 同埋Le labo 個價超左好多
唔識講聞過N.19 pour monsieur 同埋Bleu de chanel
Chypre 黎講其實個midle 同埋base note 唔錯
Bleu de Chanel 唔評論
推介Penhaligon Endymion
可以試下edp版本 但係真係好大陣奶味
好 搵日去試下
巴打可以試埋JCE 調出黎既香水
JEC係咩
Jean-Claude Ellena
一個好jeng既調香師
係咪即係依隻

用緊依隻好快冇味,覺得冬天用唔夠濃
新手上路試下大路嘅designer brand先
例如係hermes大地、dior homme、blurberry london呢啲
呢三款都適合秋冬噴,同埋都係一千以下 (per 100ml)
呢啲牌子個香味都係比較多人接受嘅(但係相對就普遍啲
可以就咁去sogo/DFS試噴(唔好即刻買住,噴上手行一日先
買嘅話就上sf或者去黃店

我見到有巴打提及jml
佢有兩款係用english oak做主題的,我自己都用緊
我覺得jml對新手黎講唔友善 (唔持久、同埋少少over budget
但你係DFS見到都可以試下
penhaligon's endymion
hugo boss intense
唔該咁多熱心巴絲BTW咁多人推penhaligon's endymion嘅
尼支嘢好邪惡
我係女仔都幾鐘意endymion,曾經諗過買黎自用
不過最後都係買左luna
應該買cologne定係concentre 個支
2枝其實都要預補噴 concentre就皮革味再出啲

利申用家
有冇巴絲知香港邊度有CDG嘅香水賣?
佢有d日系京都feel香水想試下但搵唔到
頂唔頂到6個鐘先
應該唔得
有無人知zara x jo malone 男同女其實係咪一樣?

Check email的重要性
想問問香港有冇地方試到舊版的香水?
除左上網買分裝sample 試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞