真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
我只係覺得有陣止汗劑味
LV嘅California Dream..
我覺得我嗰枝好淡同好快散
我唔識好專業咁形容啦
佢有陣似蠟筆又似pencil shaving 嘅味
可能係因為佢有violet leaves 所以都幾powdery
我唔係好想身上有咁嘅味
Btw 負皮唔係我俾
點睇dior sauvage
係咪真係好易撞
多人用係咪代表佢真係正
好似幾特別,但我都唔鍾意powdery
thanks sharing ar
負皮唔緊要,小事
有冇人有用開Byredo?
想知邊隻會long lasting啲
Christian Dior 枝 Rouge Trafalgar! 不過貴好多
點解唔係揀鐘意既味 而係揀long lasting
萬寶龍legend 你啱唔啱?
純粹個人認為,Dior Sauvage 俾我感覺係適合一啲體毛多、性感嘅外國人,無返咁上下同埋大隻嘅男人,唔係好襯呢支香水,而且支香水太刺鼻同埋擴散程度好犀利,雖然有啲女仔會好鍾意呢隻味道,但係唔鍾意嘅人係會極度反感同覺得攻鼻(自己坐黨鐵試過噴一下已經成成個車廂聞到

利申:自己有EDT同依EDP ,EDP 擴散能力會差啲但係好濃,自己都會暈嗰隻!

同埋香水係代表自己品味同埋性格,唔係話越多人用細越好越正,最緊要係自己適合,文青風噴呢隻一定收皮
可以試下既
認同 人地送完俾我到依家都未用
我都覺得係
有隻London換唔換 仲有8成滿 100ml
用緊Blanche 同super cedar
Blanche 都有5-6個鐘左右 super cedar 就短啲 下晝啲味都比較淡
諗住遲啲買埋rose of no man’s land
我支touch 讓咗比人啦
Btw London呢啲tobacco sweet香水喺香港咁嘅氣候好似冇用武之地
我之前買咗支by the fireplace 諗住冬天用,點知去到今日都仲係咁熱,聖誕節都唔知有冇機會用
想問吓大家有無long lasting嘅茶味香水介紹本身用santal 33但係女朋友唔鐘意木味噤重嘅香水,想買一支係專同佢出街用嘅香水,茶味比較清新嘅最好
bvlgari
想問大家通常去邊度試香水會最齊??
ifc
今日試左Blanche同Unnamed都幾中意未諗掂
同埋唔知dfs個85折用唔用到
最近買左隻penhaligon既the duke
試過陣真係超正
買完噴埋上身真係
抵佢賣咁貴
Last 到幾耐
7、8個鐘都仲有味
貴野真係唔同d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞