真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
茉莉香係咪最好係diptyque嘅olene?

有冇巴絲有其他推薦
陣臭狐味真係
Angelicques Sous la Pluie
茉莉香係咪最好係diptyque嘅olene?

有冇巴絲有其他推薦
Angeliques Sous la Pluie
想請教下咁多位
Penhaligon’s個 batch code 係咪喺box底?
大概係乜pattern

上網見到有人賣幾平但驚中伏
唔少code checker都唔包penhaligon’s
可唔可以影下lord George 盒底
都想問
心動又明知好大機會伏
盒底同樽底都有 5位數字
pen記有假野的 幾百蚊portrait冇可能係真
(除左已停產既貓頭鷹喺英國有擺outlet賣 好似半價咁上下)
乖乖地上返sf/門市買啦

終於買咗枝Tom Ford
Tim Ford越嚟越唔值,支Oud wood搞到半日都無
依枝tobacco keep到一日
陣味開頭好煙草
後段陣甜味好正
Oud wood聽日帶枝去噴下先
想買Gucci guilty送比人做聖誕禮物
唔知巴絲覺得呢款點
我尋日都去左門市試tobacco vanille 跟手頭先就上sf買左枝10ml atomizer
oud wood我上手隻味好假好香精feel
好想搵多d中性冬天feel香水已經買左endymion edp同tam dao等送到黎
Endymion會係我下枝目標
有冇巴絲可以講下endymion大約咩味
麻煩晒巴打屌醒
都係等sf 跌價買算
純粹個人認為,Dior Sauvage 俾我感覺係適合一啲體毛多、性感嘅外國人,無返咁上下同埋大隻嘅男人,唔係好襯呢支香水,而且支香水太刺鼻同埋擴散程度好犀利,雖然有啲女仔會好鍾意呢隻味道,但係唔鍾意嘅人係會極度反感同覺得攻鼻(自己坐黨鐵試過噴一下已經成成個車廂聞到

利申:自己有EDT同依EDP ,EDP 擴散能力會差啲但係好濃,自己都會暈嗰隻!

同埋香水係代表自己品味同埋性格,唔係話越多人用細越好越正,最緊要係自己適合,文青風噴呢隻一定收皮
agree
我贊成你既觀點, 所以我都係一SET買咗!
我都想知
有幾隻味都中意
但佢真係淡得幾快下,仲話EDP
唔怪得佢要出隻EXTRAIT啦 一定係勁多人話佢快淡
上次去專櫃試味個SALES都有講
你覺得Unnamed 係點既味
見到介紹話有鳶尾根 唔知同 鳶尾花味有冇分別呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞